İstanbul’a Yeni Metro Hattı Açıldı: Bağcılar Kirazlı – Bakırköy Sahili’ne Ulaşım Kolaylaşıyor

Yaptıklarımıza sahip çıkıyor



İstanbul Yeni Metro Hattı Hizmete Girdi: Bağcılar Kirazlı – Bakırköy Sahili

İstanbul’a Yeni Metro Hattı Açıldı: Bağcılar Kirazlı – Bakırköy Sahili

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu eleştiren bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yaptığın bir şey yok. Dürüst ol dürüst” dedi. Yeni metro hattının hizmete girmesiyle Kayaşehir-Kirazlı arasındaki seyahat süresi 27 dakikaya, Metrokent-Özgürlük Meydanı arasındaki seyahat süresi ise 30 dakikaya düşecek.

Erdoğan ayrıca, “Bugünkü açılışımızla birlikte İstanbul’da tamamlanan raylı sistem ağlarının uzunluğunu 348 kilometreye çıkarıyoruz. İstanbul’u bırak, hadi kayağa git. İstanbul’u sel afeti almış götürüyor. Nerede? Anlayın işte” şeklinde konuştu.

Yeni metro hattı ile ilgili bilgi veren yetkililer, “Bağcılar Kirazlı ile Bakırköy Sahili’ni birbirine bağlayacak 8.4 kilometrelik metro hattı, şehrin ulaşımını kolaylaştıracak. Kayaşehir’den Bakırköy’e kadar tek trenle seyahat imkanı sunacak olan hattın hızı saatte 80 kilometre olacak ve günde yaklaşık 1 milyon kişi bu hattı kullanabilecek” açıklamasında bulundu.

Devam eden konuşmasında Erdoğan, “Önümüzdeki 5 yıl boyunca 650 bin konutun dönüşümünü sağlayarak inşallah şehrimizi depreme karşı daha dirençli hale getireceğiz” ifadelerini kullandı. Bakanlık olarak raylı sistem uzunluğunu 2029 yılına kadar 650 kilometreye, 10 yıl sonra ise 1000 kilometrenin üzerine çıkaracaklarını belirtti.