İstanbul’da 15 Aylık Bebeği Korkunç Şekilde Öldüren Baba Tutuklandı

Katil babaya takdir indirimli müebbet

Hüseyin Keskin, 15 Aylık Bebeği Korkunç Şekilde Öldürdü!

2003 yılında Hüseyin Keskin’in 15 aylık bebeği Armağan’ı vahşice öldürdüğü ortaya çıktı. Keskin, bebeği kablo ile vurarak, tekme ve yumruklayarak, eşarpla boğazını sıkarak, duvara fırlatarak öldürdü. Ardından bebeği kefenleyip cenaze namazını kıldı ve gizlice başka bir bebeğe ait mezara gömdü. Korkunç cinayet, çocukların ihbarıyla gün yüzüne çıktı.

Soruşturma sonucunda 9 Haziran 2022’de Hüseyin Keskin’in gösterdiği yerde açılan mezarda 2 farklı bebeğe ait kemikler bulundu. Yapılan incelemede bir bebeğin DNA’sının Keskin ile uyumlu olduğu belirlendi. 2023’te hazırlanan iddianamede Keskin için “Olası kastla nitelikli kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezası istendi.

13 Şubat 2024’te İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, Keskin’in tutuklanmasına karar verildi. Mahkemede savunma yapan Keskin, “Hiçbir delil yok. Sadece yorumlarla suçlanıyorum. Eşimle çocuğumuzun ölümü hakkında çocuklarım uydurma bir hikaye uydurmuş olabilir” dedi. Mahkeme, takdir indirimiyle Keskin’i “kendini savunamayacak durumda bulunan çocuğunu kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Keskin’in avukatı, kardeşlerin annesinin 13 çocuğu olduğunu ve bir kısmının kayıt altına alınmadığını belirtti. Avukat, müvekillerinin şiddetten kaçıp yurda yerleştiğini ve ölen bebeğin şiddete maruz kaldığını kanıtladıklarını söyledi. Sanığın kasten öldürmekten cezalandırılmasını talep etti.