İstanbul’da Bir Kadın, Aile İçi Şiddete Kurban Gitti

Sabiha’yı isyan ettiren karar

İstanbul Şişli’de ikamet eden Sabiha Mutlu, 18 yaşında Samet Mutlu ile evlendi. Bir süre sonra çiftin bir kızları oldu. Ancak, aile içi şiddet ve anlaşmazlık nedeniyle Sabiha Mutlu boşanma davası açtı ve çocuğunu babasının evine yerleşti.

Maalesef, Ağustos 2020’de Samet Mutlu, Sabiha’ya kurusıkı tabancayla ateş etti. 22 Mayıs 2021’de ise gerçek tabancayla elinde sabaha vurdu. Bu korkunç olay, 5 yaşındaki çocuğunun gözleri önünde gerçekleşti. İlk kurşunla Sabiha yere düştü ve şiddetle yalvardı, ancak kimse onu duymadı. Samet Mutlu, 4 el daha ateş ederek acımasızca davrandı. Bu kurşunlar Sabiha’nın kalçasını kırdı ve sağ elinin üç parmağındaki sinirleri parçaladı.

Samet Mutlu tutuklandı ve savcılık tarafından 25 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı. Mahkeme sonunda Samet Mutlu’ya 17 yıl 1 ay hapis cezası verdi. Ancak, Samet Mutlu bu kararı yargıtaya taşıdı. Yargıtay 1. Ceza Dairesi, öldürmeye teşebbüs suçunun üst sınırının 20 yıl olduğunu hatırlatarak Samet Mutlu’nun cezasının fazla olduğunu belirtti. Mahkeme heyeti, Samet Mutlu’nun tutukluluk halinin devamına ve son savunmasını hazırlaması için duruşmayı erteledi.

Duruşmanın ardından açıklama yapan Sabiha Mutlu, “Benim engelli olmadığımı, hiçbir sorunum olmadığını, duygu sömürüsü yaptığımı iddia ediyorlar. Haksız tahrik iddialarında bulunuyorlar, iftira atıyorlar. Eski kararın devam etmesini istiyorum, zaten verilen karar en doğru karardı” dedi.