İstanbul’da Bisikletçilerin Trajik Kazası: Sürücü Kaçtı, Bisikletçi Hayatını Kaybetti

Kaza değil cinayet! Polisten kaçan sürücü dehşet saçtı

İstanbul’da, her gün saat 05.30’da Bostancı Sahili’nde antreman yapan bisiklethçiler, şok bir olayın tanıkları oldular. Buluşma yerinde beklerken hızla geçen bir otomobil, birkaç saniye sonra fren ve çarpma sesleriyle karşılaştılar. Çarpmanın hedefi ise 25 yıllık profesyonel bisikletçi ve bisiklet atölyesi sahibi Doğanay Güzelgün oldu. Ne yazık ki, Güzelgün hayatını kaybederken, sürücü otomobili terk edip kaçtı.

Otomobilin içinde bulunan genç kadın, sürücüyü tanımadığını ve sadece adını bildiğini söyledi. Araç içinde yapılan aramada ise 1.2 gram uyuşturucu madde bulundu. Olay sırasında otomobili kullandığı iddia edilen Temel Ünlü, Mehmet Can Ç. tarafından karakola teslim edildi. Güzelgün’ün hayatını kaybetmesi üzerine Mehmet Can Ç., aracı kullanan kişinin Temel Ünlü olduğunu ifade etti. Olay anında araçta bulunan Ceren K. de gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından Anadolu Adliyesine götürülen Ceren K. ve Mehmet Can Ç., savcılıkta ifade verdiler. Mehmet Can Ç., “Temel benim eve geldi ve bir kaza yaptığını söyledi. Bu kazayı benim üstlenmemi istedi. Yaralı ya da ölen olduğunu söylemedi. Aracı alıp kullanmamı istedi. Ben de olay yerine gidip aracı kullandığımı söyledim” şeklinde ifade verirken, Ceren K. ise Mehmet Can Ç.’yi tanımadığını, Temel’in aşırı alkollü ve uyuşturucu madde kullanırken aracı kullandığını belirtti.

Ceren K’nın ifadesinin ardından serbest bırakılırken, Mehmet Can Ç. adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Gerçek sürücü Temel Ünlü ise hala aranmaktadır. Bisikletçilerin tanıklık ettiği bir başka olay ise şu şekildedir: “Araca baktığımda bir kadın gördüm ve yanında bekledim. Arabanın içinde çokça uyuşturucu madde bulunuyordu. Yarım saat sonra başka biri geldi ve cinayeti üstlendi, o kişi Doğanay abiye çarpan kişi değildi” şeklinde ifade verdi.