İstanbul’da Çeteler Arasındaki Kanlı Savaş Sonucu Masumlar Hayatını Kaybetti

Büşra’nın ölümüyle iki çete çöktü

İstanbul’da yıllar önce gerçekleşen bazı cinayet ve silahlı saldırı olayları üzerine yapılan bir araştırma, polisin Arap Emrah olarak bilinen Emrah Sever’in liderliğini yaptığı bir çeteye ulaşmasını sağladı. Bu çete, cinayet ve saldırı olaylarında kullandıkları araçları kanıt yok etmek amacıyla Alibeyköy Baraj Göleti’ne atmaktaydı. O dönemde, Volkan Reçber DHKP-C üyeleri tarafından tehdit edilmişti ve koruma talebinde bulunmuştu. Ancak, daha önce sol terör örgütünde yer almış olan Emrah Sever korumaya yanaşmamıştı. Bu durum, Volkan Reçber’in sinirlenmesine yol açarak, karşı gruba ait bir mekanı ateşe vermesine ve çatışmaların başlamasına sebep olmuştu.

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, her iki çeteye yönelik operasyonlarında çok sayıda çete üyesini silahları ile birlikte gözaltına almış ve cezaevine teslim etmişti. Aynı yıl, Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda yapılan bir duruşma gününde, her iki çetenin üyeleri adliye önünde silahlı çatışmaya girmişti. Arap Emrah cezaevinde, rakibi Volkan Reçber ise yurtdışındaydı. Ancak, her iki çete de faaliyetlerine devam ediyordu.

Geçtiğimiz cumartesi günü, çete üyeleri bir kez daha Sultangazi’de uzun namlulu silahlarla çatıştılar. Çatışmada, aracın içinde bulunan 15 yaşındaki Büşra Polat’a isabet eden bir mermi sonucu hayatını kaybetti. Ekipler, dün sabah özel harekat polislerinin de desteğiyle her iki çeteye yönelik operasyon başlattı. İstanbul merkezli 7 ilde gerçekleşen ve “Kafes 29” adı verilen bu operasyonda 61 çete üyesi yakalandı. Gerçekleştirilen aramalarda 28 tabanca, Kalaşnikof, Utaş uzun namlulu otomatik silah ve çelik yelek gibi birçok silah ele geçirildi.

Her iki çetenin, İstanbul’da 4 cinayetin yanı sıra Büşra Polat’ın öldürülmesi, Eyüpsultan’da polisle yaşanan çatışma, anlaşmazlık yaşadıkları kişilere tehdit ve silahlı saldırı, korkutma amaçlı işyeri ve ikametlerin kurşunlanması, uyuşturucu ticareti, ruhsatsız silah satışı ve yabancıların paralarını yağmalama gibi birçok suça karıştıkları tespit edildi.