İstanbul’da Ehliyetsiz Taksici Yakalandı: Kaçak Şoförün Şaşırtıcı Hikayesi

Bu taksiciyi durdurun

İstanbul’da geçen hafta gerçekleştirilen bir denetimde, sivil polisler müşteri kılığında hareket ederek Kağıthane’ye gitmek istediklerini belirterek bir taksiciyle anlaştı. Ancak taksici, yoğun trafik sebebiyle gidemeyeceğini söyleyince sivil polisler kimliklerini açıkladı ve işlem yapacaklarını bildirdi. Polis olduğunu fark eden taksici kaçmaya çalıştı, ancak kısa bir kovalamacanın ardından yakalandı.

Polis ekipleri, ehliyeti olmayan sürücünün kimlik bilgilerini soruşturduğunda ilginç detaylar ortaya çıktı. Bayram T. adındaki taksicinin trafik suçları nedeniyle ehliyetine 26 Haziran 2081 tarihine kadar el konulduğu belirlendi. Kaçak olarak taksi şoförlüğü yapan Bayram T.’ye polis tarafından toplamda 13.205 lira ceza kesildi. Ayrıca aracı Bayram T.’ye kiralayan kişiden de 8.190 lira ceza kesildiği biliniyor. Bayram T.’nin 2012 yılında alkollü araç kullanırken yakalandığı ve o tarihten itibaren ehliyetini bir daha geri alamadığı ifade edildi. Bunun üzerine Bayram T.’nin alkollü olarak araç kullanırken 15 defa, uyuşturucu etkisindeyken ise 1 defa yakalandığı tespit edildi. Ayrıca Bayram T.’nin daha önce 10 farklı taksiyle suç işlediği de ortaya çıktı.

Bayram T.’nin 1 yıl içerisinde 100 ceza puanını doldurduğu da belirlendi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 29 Kasım 2020 tarihinde attığı bir tweette ise Bayram T.’nin ehliyetsiz olarak kullandığı taksi hakkında bilgi verildi. Tweette “Toplu Taşıma aracı kullanım belgesi bulunmayan, uyuşturucu/uyarıcı madde ve alkollüyken araç kullanma gibi ihlaller sebebiyle ehliyeti elinden alınan şoför, taksiyi son 3 ay içerisinde üçüncü kez ehliyetsiz kullanması nedeniyle cezalandırılmış ve trafikten men edilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Bayram T.’nin suçları nedeniyle ehliyetini geri alma tarihinin sürekli ertelendiği ve en son 26 Haziran 2081 tarihinde ehliyetinin iade edilebileceği öğrenildi. Ancak bu tarihe kadar Bayram T., psikoteknik raporunu ve uzman psikiyatri muayenesini tamamladıktan sonra sürücü belgesini geri alabilecektir.