İstanbul’da Filistinli Kadınlarla Dayanışma İnisiyatifi İsrail’in Saldırılarına Karşı Oturma Eylemi Gerçekleştiriyor

Kadınlardan Gazze nöbeti

İstanbul’da, KADEM başkanı Sümeyye Erdoğan Bayraktar ve STK’lar tarafından kurulan Filistinli Kadınlarla Dayanışma İnisiyatifi, İsrail’in saldırılarını protesto etmek için oturma eylemi düzenlemişti. Eylem, 1 Kasım itibariyle Sultanahmet Meydanı’na taşınmıştır. Filistinli Kadınlarla Dayanışma İnisiyatifi üyeleri, Sultanahmet’te sırayla nöbet tutmaktaydı. Dün ise sıra KADEM’deydi ve Sümeyye Erdoğan Bayraktar ile Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü de eyleme katıldılar.

Sözlerine başlayan Sümeyye Erdoğan Bayraktar, İsrail’in masum insanları katlettiğini, insani değerlere ve hukuka saygısızlık ederek hareket ettiğini belirtti. Son bir ayda 10 binden fazla masum insanın acımasızca öldürüldüğünü söyleyen Bayraktar, İsrail’in amacının Gazze’deki Filistinlileri zorla çıkarmak ve kendi yerleşmek olduğunu vurguladı. Sessiz kalmamanın önemine değinen Bayraktar, milyonlarca insanın dünya genelinde Filistin’in özgürlüğü için ayakta olduğunu dile getirdi. Bizler olarak, halklar ve sivil toplum olarak, bu zulme karşı sesiz kalamayız ve Filistin’in yanında olmak için elimizden geleni yapmalıyız.

Filistinlilere destek olmak amacıyla Sultanahmet Meydanı’na gelen Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri bileklikler üretip satışa sunarak destekte bulundu. Öğrencilerden biri, Sümeyye Erdoğan Bayraktar’a bileklik hediye etti. Ayrıca, Mavi Marmara yolcusu Ferdinaz Koyuncu da Sümeyye Hanım’a Hanzala kolyesi verdi.

Filistinli Kadınlara Destek Nöbeti’ne katılan Kanadalı eğitimci ve yazar Jenny Molendyk Divleli, İsrail tarafından katledilen 7 bin Filistinli’nin isminin yer aldığı bir listeyi tüm dünyaya gösterdi. Molendyk Divleli, “Anneler, babalar, bebekler, çocuklar… Sayıları 10 binden fazla. Onların isimlerini yayınlamalı, unutmamalı, tüm dünya görmeli” dedi.