İstanbul’da Gerçekleşen Casusluk Operasyonunda 33 Şüpheli Yakalandı

Bakan Yerlikaya duyurdu: MİT ve Emniyet'in operasyonuyla 33 casusluk şüphelisi yakalandı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “KÖSTEBEK” operasyonuna ilişkin yaptığı açıklamada şunları belirtti:

“Uluslararası Casusluk Faaliyetlerinin Tespit ve Deşifresine yönelik İstanbul merkezli 8 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda 33 şüpheli gözaltına alınmıştır. Ülkemizin milli birlik ve beraberliğine karşı yürütülen casusluk faaliyetlerine asla izin vermeyeceğimizi bir kez daha vurgulamak istiyorum.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nün faaliyetleri kapsamında, MİT Başkanlığı ve İstihbarat Şube Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarda, İsrail İstihbarat Servisi’nin ülkemizde ikamet eden yabancı uyruklu şahıslara yönelik keşif, takip, darp, adam kaçırma gibi taktik bazda işler yapmayı amaçladığı tespit edildi. Bu bilgiler neticesinde İstanbul merkezli 8 ilde gerçekleştirilen “KÖSTEBEK” Operasyonlarında 33 şüpheli yakalandı.

Operasyonlar sırasında yapılan aramalarda 143.830 euro, 23.680 dolar, çeşitli ülkelere ait nakit para, bir adet ruhsatsız tabanca, çok sayıda fişek ve dijital materyale el konuldu.

Bu vesileyle operasyonları düzenleyen MİT mensuplarını ve polisimizi tebrik ediyorum. İnşallah yaptıkları bu önemli çalışmaların devamını diliyorum.

Ailelerimizin huzurunu kaçıran organize suç örgütleriyle ve casuslarla mücadelemizi azim ve kararlılıkla sürdüreceğiz.”