İstanbul’da Kadınlara Kaynakçılık Eğitimi Veriliyor

Kadınlar kaynak öğreniyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Gedik Üniversitesi İşbirliğiyle Kadınlara Yönelik Kaynakçılık Atölyesi Açıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Şube Müdürlüğü ile Gedik Üniversitesi işbirliği programı kapsamında kadınlara yönelik kaynakçılık atölyesi açıldı. Program kapsamında kadınlar, kaynak ve kaynakçılığa dair temel bilgileri öğrenirken uygulamalı eğitimler de alıyor.

Kaynak atölyesi, toplumsal cinsiyet kavramlarında erkeklere atfedilen bir meslek olan kaynakçılık sektörüne kadın kaynakçı yetiştirip, istihdam etmeyi hedefliyor. Haziran ayında başlayan eğitimler 2 hafta sürecek şekilde planlandı. Katılımcılara teorik ve pratik eğitimlerin yanı sıra e-devlet üzerinden görüntülenebilen sertifika da verilecek.

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Enif Yavuz Dipşar konuya ilişkin şunları söyledi: “Kadınlar her alanda var olabilirler. Kaynakçı deyince herkesin aklında erkek kaynakçı canlanır. Artık kadın kaynakçılar da İstanbul’da kendilerine iş bulabilecek. Onlara istihdamı kolaylaştırıcı imkânlar sunacağız. Kursumuza katılmak isteyenler ‘İstanbul Senin’ uygulaması üzerinden başvuru yapabilirler.”