İstanbul’da Kentsel Dönüşüm Devam Ediyor: Eyüpsultan Yeşilpınar Evleri’nin İkinci Etap Anahtar Teslim Töreni Gerçekleştirildi

İBB Başkanı İmamoğlu: Kentsel dönüşüm beka sorunu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki olan KİPTAŞ, Eyüpsultan Yeşilpınar Evleri projesiyle kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. İlk etap temeli atılan bu proje, 64 konut ve 14 dükkân olmak üzere toplamda 678 bağımsız birimden oluşuyor. Dün, proje kapsamında 113 hak sahibi ve 197 bağımsız birime anahtar teslim töreni düzenlendi. Törende bir konuşma yapan Başkan Ekrem İmamoğlu, deprem ve kentsel dönüşümün İstanbul ve Türkiye için büyük bir beka sorunu olduğunu vurguladı. İmamoğlu, şunları dile getirdi: “Depremin etkisi ekonomik olarak, can kaybı olarak, sosyolojik olarak her alanda yıkıcı sonuçlar doğurabilir. Bu sebeple hayatta ve ayakta kalabilmek için bu sorunu çözmemiz gerekiyor.”

İstanbul’un kaynak israfından, İBB’nin kendi ifadesiyle ihanetten uzak tutulması gerektiğini belirten İmamoğlu, İstanbul’a bereket, bolluk ve halka hizmet odaklı bir anlayış getirdiklerini ifade etti. Büyük bir kararlılıkla ilerleyerek İstanbul’u daha da büyüteceklerini vurgulayan İmamoğlu, israfı savunanların kaybedeceğini ve kazananın ise İstanbul, bereket ve 16 milyon İstanbullu olacağını dile getirdi. Tıpkı bugün burada bulunan Eyüpsultan Yeşilpınar Evleri’nin sahipleri gibi kazananların vatandaşlarımız olacağını belirtti.