İstanbul’da Müziğe Adanmış Bir Öğretmenin Eşsiz Hikayesi

Bir simide bir gitar

İstanbul’da Bir Müzik Öğretmeninin Özgün Hikayesi

İstanbul Nişantaşı Nuri Akın Anadolu Lisesi’nde müzik öğretmeni olarak görev yapan 35 yaşındaki Eser Çakarcı, Adana’nın Seyhan ilçesi Akkapı köyünde doğdu. Lise eğitimine kadar köy okulunda öğrenim gören Çakarcı, müziğe olan ilgisini çocukluk yıllarında keşfetti. Babasının olta takımındaki misinadan yaptığı ilk gitarıyla müziğe adım atan Çakarcı, “O günden sonra aile restoranlarında bulaşıkçılık yaptım. Yaz tatillerinde biriktirdiğim parayla ilk gitarımı aldım” diye anlatıyor.

Çocukluğunda müzik eğitimi almak isteyen Çakarcı, bulaşıkçılık yaparak biriktirdiği paralarla özel bir kurstan gitar eğitimi aldı. Şimdi ise, “Çocukken yiyemediğim simitleri bugün yiyebilmek için çocuklara verdiğim enstrümanlar karşılığında bir simit alıyorum” diyor.

Eğitim hayatı yarıda kalan annesinin kendisi için ilham kaynağı olduğunu belirten Çakarcı, annesinin 18 yıl boyunca biriktirdiği parayla üniversite eğitimine destek olduğunu anlatıyor. “Annem okuyamamış ve hep buna üzülmüş. Bana ‘Senin ismini Eser koymamın nedeni okuyamamaktı. Seni güzel yetiştireyim, bari bir ‘eserim’ olsun’ diyerek bana sürpriz yapmıştı” şeklinde konuşuyor.

Öğrencileriyle kurduğu müzik grubunun yanı sıra ‘Bir simide bir gitar’ projesiyle dikkat çeken Çakarcı, gelecek planları hakkında da bilgi verdi. “Yakında piyasaya çıkaracağım bestelerimin geliriyle çocuklara enstrümanlar almayı planlıyorum. Bir müzik grubumuz var, neredeyse hepimiz kıvırcık olduğumuz için grubun adını ‘Kıvırcık’ koymak istiyorum” diyen Çakarcı, öğrencileriyle grup müziği ve enstrümantal çalışmalar yaptıklarını belirtiyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Yeni Anayasa Çalışmalarına Start Verecek

31 Mart seçimlerinin ara vermesiyle birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi, önümüzdeki hafta çalışmalarına yeniden başlıyor. Yeni anayasa tasarısı için planlanan 100 madde sınırlamasıyla ilgili olarak TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, “Bayramdan sonra Meclis’te grubu bulunan siyasi partileri ziyaret ederek niyet beyanında bulunacak.”

Kurtulmuş’un ziyaretiyle birlikte yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili usul ve esaslar belirlenerek yeni bir süreç başlatılacak. Her bir partinin kendi anayasa önerisini hazırlaması ya da ortak bir komisyon kurulması gibi konular masada olacak. Çalışma usul ve esaslarının belirlenmesinin ardından taslak metin için çalışmalara başlanacak.

Meclis Başkanlığı ayrıca, yeni anayasa için barolar, sivil toplum kuruluşları, sendikalar ve akademik camiayı da çalışmalara katkı sunmaları için davet edecek.

Bazı AK Parti yetkilileri, yeni anayasa konusunda uzlaşmanın zor olduğunu belirtirken, başörtüsü ve aile ile ilgili düzenlemeleri içeren iki maddelik anayasa değişikliği paketinin yeni yasama yılında öncelikli olarak ele alınabileceğini ifade ediyor.

Ayrıca, AK Parti çevrelerinde, yeni anayasa çalışmalarında Cumhurbaşkanı’nın görev süresini uzatan bir düzenlemeye destek olunmadığı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yeniden aday olması için tek alternatif olarak erken seçim formülünün öne çıktığı belirtiliyor. AK Parti yetkilileri, erken seçim tarihi olarak 2027 yılı sonu veya 2028 yılı başının göz önünde bulundurulması gerektiğine dikkat çekiyor.