İstanbul’da Okul Müdürünü Öldüren Öğrenci Tutuklandı

Öldürene 24 yıl akıl verene 6 yıl... Iraklı öğrenci Türkçe konuşmasını istediği için İbrahim öğretmene husumet beslemişti   

İstanbul Eyüpsultan’da Okul Müdürü Silahla Vurularak Öldürüldü

İstanbul Eyüpsultan’da bulunan özel bir okulda yaşanan trajik olayda, 17 yaşındaki Irak asıllı öğrenci Y.K., okul müdürü İbrahim Oktugan’ı (74) odasında silahla vurarak öldürdü. Olayın ardından tutuklanan Y.K. cezaevine gönderildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan soruşturma sonucunda ortaya çıkan iddianameye göre, olay günü sabah saatlerinde okula gelen Oktugan ile Y.K. arasında yaşanan tartışmanın ardından sadece 2 dakika 10 saniye sonra Y.K.’nin koşarak okuldan çıktığı belirtildi.

Y.K.’nin ifadesine göre, annesi okula çağrıldığı için müdür odasına gittiğinde Arapça konuştukları için müdür tarafından uyarıldığını ve bu durumun kendisini sinirlendirdiğini belirtti. Y.K., bir arkadaşıyla yaptıkları konuşmanın ardından silah alarak okula gitmeye karar verdiğini söyledi.

Olay esnasında odada bulunan diğer öğretmenlerin ifadelerine göre, İbrahim Oktugan’ın hiçbir öğrenciye ya da öğretmene karşı kötü bir sözü ya da davranışı olmadığı belirtildi. Olayın ardından tutuklu Y.K. hakkında 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası istenirken, diğer şüpheliler A.S.A. ve A.S. hakkında da suça yardım etmek suçundan 5 yıldan 6 yıl 8 aya kadar hapis cezası talep edildi.