“İstanbul’da Sağlık Çalışanına Yapılan Saldırıda Karar Verildi: 1 Yıl 8 Ay Hapis Ceza”

Kör eden maske dayağına 1 yıl 8 ay hapis cezası

İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi’nde geçen yıl yaşanan bir olayda, maskesini düzgün takmaması nedeniyle uyarılan Furkan Torman, hasta bakıcı Rıfat Babayiğit’e yumruk attı. Bunun üzerine hasta bakıcı bant makinesiyle Torman’ın sırtına vurdu. Olay sonrasında Babayiğit’in gözünde yüzde 95 görme kaybı meydana geldi. Tutuklanan Furkan Torman, 7 ay cezaevinde kaldıktan sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yaralama ve tehdit suçlarından dolayı 6 yıl 6 ay hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Dün görülen duruşmada mahkeme, sanık Torman’ı ‘tehdit’ suçundan 5 ay, ‘kamu görevlisini kasten yaralama’ suçundan 1 yıl 3 ay olmak üzere toplamda 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca müşteki-sanık Rıfat Babayiğit’in ise ‘silahla basit yaralama’ suçundan 3 bin 750 lira adli para cezasına çarptırılmasına karar verildi. Mahkeme ayrıca Babayiğit’in bu cezasını hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Olayın ana hatları böyleyken, sağlık çalışanlarına yapılan saldırılar ülkemizde ve dünya genelinde artmaktadır. Hemşire, doktor ve diğer sağlık çalışanlarının koruyucu ekipman kullanmalarını hatırlatmak ve onların sağlık hizmetlerine engelsiz bir şekilde devam etmeleri için gerekli tedbirlerin alınmasını talep etmek hayati öneme sahip.