İstanbul’da Sahte Arkadaşlık İlanlarıyla Yapılan Dolandırıcılık Olaylarına Operasyon Yapıldı

Arkadaşlık ilanlarıyla dolandırdılar: Polisten operasyon

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü, son günlerde artan şikayetler üzerine Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından soruşturma başlatıldı. Araştırmalar sonucunda, şüphelilerin internet üzerinde kadın fotoğraflarıyla sahte arkadaşlık ilanları yayınladığı ve bu yolla insanları tuzağa düşürdüğü tespit edildi. İletişim kurulan kişilerle bir süre konuşan şüpheliler, daha sonra buluşma vaatleriyle para talebinde bulunarak kayıplara karışıyordu.

Polis, olayda yer alan kişilerin kimliklerini belirlemesinin ardından Esenyurt’ta kullandıkları adresleri tespit etti. Eş zamanlı olarak gerçekleştirilen baskınlarda Emrah Ü. (22), Vedat D. (21), Melek A. (19) ve Ayşenur T. (22) isimli şüpheliler gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda, suçta kullandıkları değerlendirilen 18 cep telefonu ve SIM kartları ele geçirildi.

Dolandırıcılık Büro Amirliği’nde sorgulanan şüphelilerin, bu yöntemi kullanarak onlarca kişiyi dolandırdığı ortaya çıktı. İşlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bu olayların sonucunda, polis vatandaşları internet dolandırıcılığı konusunda daha dikkatli olmaları konusunda uyardı.