İstanbul’da Sıcak Hava ve Yağış Beklentisi

Dün kavrulduk, bugün sağanak var




İstanbul’da Sıcak Hava ve Yağış Bekleniyor

İstanbul’da Hava Sıcaklığı 30 Dereceyi Aştı

İstanbul’a yerli ve yabancı turistler, 30 derecenin üzerindeki sıcak havaya rağmen Taksim’e akın etti. Ancak aşırı sıcak, hem gezginlere hem de esnaflara zor anlar yaşattı. Kimileri serinlemek için bol bol su içerken, kimileri güneşten korunmak için şemsiye tercih etti.

Ağaçlık alanlar kalabalıklaştı. Ege ve Akdeniz sahilleri doldu taştı. Karadeniz’in sıcaklıktan etkilendiği bu günlerde, Zonguldak’ta bunalanlar Ege ve Akdeniz’i aratmayan Kapuz Plajı’na yöneldi. Günübirlikçilerin tercihi olan Kapuz Plajı’nın ziyaretçi sayısı 1500’ü aştı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, haftalık tahmin raporunu paylaştı. Bugün için İstanbul dahil Marmara ve tüm Karadeniz bölgesi için sağanak yağış uyarısı yapıldı. İstanbul’da yağışların bugün ile çarşamba ve perşembe günleri etkili olması bekleniyor. Ege, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ise sıcaklıklar mevsim normallerinde seyredecek.

Meteoroloji uzmanları, “Marmara’nın kuzeyi, Karadeniz Bölgesi ve Doğu Akdeniz’in iç kesimlerinde yerel olarak gök gürültülü sağanak yağış geçişlerinin devam etmesini bekliyoruz. Hava sıcaklıklarının güney, iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin 3-5 derece üzerinde, diğer bölgelerde ise mevsim normalleri civarında seyredeceğini tahmin ediyoruz” açıklamasında bulundu.