“İstanbul’da Taksim’de 1 Mayıs Kutlamalarına İzin Verilmeyecek”

Taksim 1 Mayıs’ta kapalı

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Taksim’de 1 Mayıs kutlamalarına izin verilmeyeceğini duyurdu. Yerlikaya, toplantıda şu ifadeleri kullandı: “Önceliğimiz İstanbul’un huzuru, güvenliği ve kamu düzenidir. İstanbul genelinde her yıl ocak ayında tespit edilen 40 ayrı toplantı ve gösteri yürüyüşü yeri bulunmaktadır. İşçi konfederasyonları ve sendikaların müracaatlarına izin verilmektedir ancak bu yıl Taksim’de kutlama taleplerine izin verilmeyeceğini belirttik.” Taksim Meydanı’nın toplantı ve gösteri yürüyüşleri için uygun olmadığını vurgulayan Yerlikaya, terör örgütlerinin çağrılarına da dikkat çekerek şunları söyledi: “Taksim Meydanı, belirlenen yer ve güzergahlar arasında değildir. Güvenlik tedbirlerini zorlaştırması ve kişisel hakları riske atması nedeniyle kutlamalara izin verilmeyecektir.”

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde alınacak önlemlere de değinen Bakan Yerlikaya, “29 cadde ve 264 noktada toplam 42 bin 434 polisimiz görev yapacak. Bazı konfederasyon ve sendikaların temsilcileri bazı ritüelleri gerçekleştirebilecekler” şeklinde bilgi verdi.

CHP Lideri Özgür Özel’in Bakan Yerlikaya’ya yaptığı telefon görüşmesinde, Taksim’de kutlamaların sorunsuz yapılması için kefil olduğunu belirttiği öğrenildi. Özel ayrıca Taksim kararının değerlendirilmesi talebinde bulundu. Ayrıca CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Saraçhane’de saat 10.00’da buluşarak Taksim’e yürüme çağrısında bulundu.