İstanbul’da Tarihi Sıcaklık Rekoru Kırıldı: Şile’de 44.1 Derece Ölçüldü!

23 yıllık rekor

İstanbul’da rekor sıcaklık kaydedildi. Dün saat 14.50’de, Şile ilçesinde sıcaklık 44.1 dereceye çıkarak en yüksek seviyeye ulaştı. Eyüpsultan’da 42.9, Çekmeköy’de ise 42.3 derece ölçüldü. Meteoroloji verilerine göre, İstanbul’da bugüne kadar kaydedilmiş en yüksek sıcaklık değeri 13 Temmuz 2000 tarihinde 40.6 dereceyle görülmüş oldu. Aynı şekilde, Ege Bölgesi’nde de sıcak hava etkisini gösterdi. Aydın’da 42, İzmir, Muğla, Manisa’da 41, Çanakkale ve Balıkesir’de ise 40 derece sıcaklık yaşandı. Şırnak’ın Cizre ilçesinde ise hava sıcaklığı 50 dereceye kadar çıktı.

Artan sıcaklık ve nem oranıyla birlikte insanlar dayanılmaz derecede sıcaktan etkilendiler ve serin bir yer arayışına girdiler. Pek çok vatandaş ağaçlık alanlara sığındı ve serinlemeye çalıştı. Birçoğu ise deniz kenarını tercih etti. Sıcaktan etkilenen çocuklar ise su parklarında serinlemeye çalıştı.

Dün tüm ülkeyi etkisi altına alan El Nino etkisiyle birlikte hava sıcaklığı rekor seviyesine ulaştı. İstanbul’da Şile’de 44.1 derece, Çekmeköy, Eyüpsultan ve Pendik’te ise 40 derecenin üzerinde sıcaklık kaydedildi. Şehrin en işlek noktalarından biri olan Bursa’da ise insanlar sıcak hava uyarılarını dikkate alarak evlerinden çıkmadığı için sokaklar bomboş kaldı. Fomara Meydanı gibi popüler mekanlarda sadece birkaç insanın olduğu ve güvercinlerin hüküm sürdüğü görüldü.