İstanbul’da Yeni Tramvay Hattı Projesi İlerliyor

Anadolu Yakası’nın tramvayı 2026’da seferde

İstanbul’un Avrupa Yakası’nda bulunan 3 ilçeyi birleştirecek olan tramvay hattı projesi, geçen haziran ayında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nde onaylanmıştı. Proje hakkında bilgi veren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kadıköy’de meydan düzenlemesiyle başlayan çalışmaların devam edeceğini belirtmişti. Üsküdar, Kadıköy ve Maltepe’yi birleştirecek olan tramvay hattının 2026 yılı sonlarına doğru hizmete girmesi planlanmaktadır.

TRAFİĞİ RAHATLATACAK

Anadolu Yakası’nın yoğun trafiğini azaltacak ve İstanbullulara nefes aldıracak olan hat, yaklaşık 21.3 kilometre uzunluğunda olacak ve 33 istasyondan oluşacaktır. Cadde üzerinde seyahat edecek olan tramvay hattının 18 ayda tamamlanması planlanmaktadır. Söğütlüçeşme durağından Marmaray’a, Sahrayıcedit’te Ümraniye-Ataşehir-Göztepe metrosuna, Ayşekadın ve Eminalipaşa duraklarından ise Dudullu-Bostancı metrosuna aktarma imkanı sağlanacaktır.

Projenin bir raporunda, hatın 2027 yılında günlük olarak yaklaşık 200 bin, 2040 yılında 277 bin ve 2050 yılında ise yaklaşık 312 bin yolcu taşıma hedefinin olduğu belirtilmiştir. Üsküdar-Kadıköy-Maltepe Tramvay Hattı projesi, İBB Meclisi’nde geçen haziran ayında tüm partilerin oybirliği ile kabul edilmişti.