İstanbul’da Yolsuzluk Operasyonu Sürüyor

Dilan-Engin Polat çiftinin şirketleri için harekete geçildi... Soruşturmada yeni gelişme

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan soruşturma sonucunda hazırlanan iddianameyle ilgili olarak Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi incelemesine devam ediyor. 16 şüpheli arasında Dilan Polat, eşi Engin Polat, kardeşleri Can ve Sıla Doğu’nun da bulunduğu bu iddianamede, 31 şirketin ve bu şirketlere ait taşınmaz, araç ve diğer malvarlıklarının müsadere edilerek kamuya devredilmesi talep edildi.

İstanbul merkezli 6 ilde Gerçekleştirilen operasyonlarda Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu 24 şüpheli gözaltına alınmıştı. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından yapılan ön inceleme raporunda, aile bireylerine ait şirketlere sahte fatura düzenlenerek 200 milyon lira para girişi yapıldığı tespit edilmişti. Bu paraların aile şirketleri arasında transfer edildiği ve son olarak Engin Polat’ın sahibi olduğu Milda Gayrimenkul isimli firmada gayrimenkul ve araç alımı yapıldığı ortaya çıkmıştı.

Devam eden soruşturma kapsamında Dilan ve Engin Polat’a ait bir medikal şirketin başka bir firmaya isim hakkının verildiği ve bu firmaya ait hesaptaki paranın ortakların kişisel hesaplarına aktarılmaya çalışıldığı belirlenmişti. İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin kimliklerini tespit ederek 43 adres üzerinde eş zamanlı operasyon düzenlemişti.

16 şüpheliden bir kısmı tutuklanmış ve 27 şirkete kayyum atanmıştı. Son olarak yapılan aylık tutukluluk incelemesinde, bazı şüpheliler adli kontrol hükümleri uygulanarak tahliye edilirken, diğer bazı şüphelilerin tutukluluk hallerinin devamına karar verilmişti. Suçlamalar arasında “suçtan kaynaklanan mal varlığını aklama”, “yasadışı bahis”, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma” ve “suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma” gibi suçlamalar bulunmaktadır.

Savcılık tarafından onaylanan iddianame Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderilmiştir.