İstanbul’daki Büyük Uyuşturucu Operasyonu: 62 Şüpheli Yakalandı

4 barona operasyon... 12 ilde baskınlar yapıldı

İstanbul’da Yapılan Kuyu-4 Operasyonunda 62 Şüpheli Yakalandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde, İstanbul merkezli Ankara, Diyarbakır, Kilis, Muğla, Mersin, Antalya, Kocaeli, Hakkâri, Mardin, Van ve Balıkesir’de gerçekleştirilen “Kuyu-4” operasyonlarında, Ortadoğu, Güney Amerika ve Balkan ülkelerinden Türkiye’ye ve Avrupa ülkelerine kokain, eroin ve skunk naklettikleri belirlenen örgütlere yönelik 62 şüpheli yakalandı. Operasyonlar sonucunda elebaşılığı Mert (Orhan) Ünğan, İbrahim Kurtar, Aydın Razaki ve Recep Özyıldız’ın yaptığı 4 ayrı suç örgütü tespit edildi. Toplamda 3 ton 367 kilogram uyuşturucu ve uyarıcı maddeler ele geçirildi.

Operasyonlar kapsamında, toplam değeri 11 milyar lira olan 200 adet taşınmaz mal varlığına, 85 adet motorlu araca, 30 adet şirkete ait ortaklık paylarına ve bütün bankacılık varlıklarına el konuldu. Ayrıca, 13 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet ruhsatsız tüfek, 3 adet para sayma makinesi ve çeşitli miktarda döviz, Türk Lirası, altın ve ziynet eşyası da ele geçirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Elebaşılığını Mert (Orhan) Ünğan’ın yaptığı uyuşturucu suç örgütünün, Ortadoğu, Güney Amerika ve Balkan ülkelerinden Türkiye’ye ve Avrupa ülkelerine kokain, eroin ve skunk naklettikleri belirlendi” ifadelerine yer verdi.

İstanbul’da gerçekleşen operasyonlarda ele geçirilen uyuşturucu maddelerin ve suç gelirlerinin otelcilik, turizm, kuyumculuk, döviz büroları ve inşaat sektörlerinde aklanmış olduğu belirlendi. Suç örgütleri arasında yapılan çalışmalarda lider ve yönetim kadrolarının deşifre edildiği ve suç gelirlerinin nasıl akladıklarının ortaya çıktığı ifade edildi.

Aynı zamanda, hakkında daha önce de bilgiler bulunan “Limanlar Kralı” lakaplı Aydın Razaki’nin eroin ticaretinde önemli rol oynadığı ve suç gelirlerini yurtdışında kendi kumarhaneleri aracılığıyla akladığı tespit edildi. Diğer elebaşılar İbrahim Kurtar ve Recep Özyıldız da uyuşturucu kaçakçılığı ve ticareti suçlamalarıyla öne çıktılar. Operasyonlarda ele geçen uyuşturucu maddelerin miktarı ve suç örgütlerinin yönetim yapılarına ilişkin detaylar da netlik kazandı.