İstanbul’daki Uyuşturucu Operasyonları: Örgütlere Büyük Darbe

Bakan Yerlikaya duyurdu: 4 organize suç örgütünün elebaşı yakalandı!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın açıklamalarına göre, İstanbul’da gerçekleştirilen “KUYU-4” operasyonlarına ilişkin detaylar belli oldu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde yürütülen operasyonlar sonucunda 4 farklı suç örgütüne yönelik önemli adımlar atıldı. Mert (Orhan) Ünğan, İbrahim Kurtar, Aydın Razaki ve Recep Özyıldız adlı şahısların liderlik ettiği örgütlerin Türkiye genelinde ve yurt dışında yürüttüğü uyuşturucu ticaretine son verildi. Operasyonlarda toplam 3 ton 367 kilogram uyuşturucu ve uyarıcı madde ele geçirildi.

Mert (Orhan) Ünğan liderliğindeki suç örgütü üyelerinin Ortadoğu, Güney Amerika ve Balkan ülkelerinden Türkiye’ye kokain, eroin ve skunk sevkiyatı yaptığı belirlendi. İbrahim Kurtar’ın liderliğindeki “Kurtar” grubunun ise Türkiye ve Avrupa ülkelerine eroin sevkiyatları gerçekleştirdiği tespit edildi. Aydın Razaki’nin liderliğindeki örgütün ise Avrupa’ya eroin ve Türkiye’ye ecstasy sevk ettiği ortaya çıktı. Recep Özyıldız’ın liderliğindeki suç örgütü ise geçmiş yıllarda ele geçirilen eroine karışmıştı.

Operasyonlar kapsamında 11 milyar TL değerindeki 200 taşınmaz mal, 85 motorlu araç, 30 şirket ortaklığı ve banka hesaplarına el konuldu. Ayrıca 13 ruhsatsız tabanca, 1 ruhsatsız tüfek, 3 para sayma makinesi, döviz, Türk Lirası, altın ve ziynet eşyaları ele geçirildi. Uluslararası Uyuşturucu Ticareti ve Suç Gelirlerinin Aklanması suçlarıyla ilgili düzenlenen operasyonlarda, Mert (Orhan) Ünğan, İbrahim Kurtar ve Aydın Razaki’nin liderliğindeki suç örgütlerine büyük darbe vuruldu.