İstanbul’daki Yurtlarda Tadilat Çalışmaları Başladı

Öğrenciler gitti ustalar geldi

İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Yurtlarda Tadilat Çalışmaları Başlattı

Akademik takvimin tamamlanmasıyla birlikte Türkiye genelinde birçok öğrenci, öğrenim gördüğü şehirden ayrılarak memleketine dönmeye başladı. İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü de Temmuz başından itibaren İstanbul’daki 35 yurdun 10’unda çalışma başlattı.

İstanbul Gençlik ve Spor Müdürü Muhittin Özbay, yürütülen çalışmaları şu şekilde anlattı:

Öğrencilerimizin yaşam standartlarını artırmak amacıyla toplamda 28 bin kapasiteye sahip olan 10 yurdumuzda tadilat çalışmalarını başlattık. Bu çalışmalarda bina mantolama, çatı onarım, iç ve dış cephelerde boya badana ve sıhhi tesisat işlemleri yapılıyor. Asansörlerimiz de bakım onarım çalışmaları kapsamında yer alıyor. Asansörlere akım düşüklüğüne karşı regülatör, elektrik kesintilerine karşı da akü sistemleri yerleştiriyoruz. Bunların yanı sıra asansör kullanımı hakkında bilgi notlarının yer aldığı uyarı levhaları hazırlıyoruz. Yurtlarda yapılan bu çalışmalar daha çok restorasyona yönelik. Bu binaların deprem güçlendirmeleri 2003, 2010 yıllarında yapılmıştı. Bununla birlikte dönemsel olarak yurtlardan depreme dayanıklılıklarıyla ilgili raporlar alıyoruz. Aldığımız raporlar doğrultusunda deprem güçlendirme çalışmaları için ayrıca bir takvim belirleniyor.

Çalışmalar kapsamında Fatih’teki Vezneciler Kız Öğrenci Yurdu’na bir ‘kış bahçesi’ kurulduğunu belirten Özbay, “250 metrekarelik bir alana yapılan kış bahçesinde, öğrencilerimizin daha rahat ve konforlu bir şekilde ders çalışabilecekleri bir ortam hazırlıyoruz. Çalışmaların 10 Eylül itibarıyla tamamlanması planlanıyor” dedi.

Ayrıca, İstanbul Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar sonucunda Edirnekapı, Kadırga, Bahçeköy, Vezneciler, Akkadın, Mimar Sinan, Fatih Sultan Mehmet, Fatma Refet Angın, Atatürk Kız Öğrenci ve Validebağ yurtlarında tadilat işlemlerinin tamamlandığı bildirildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından geçen yıl başlatılan ‘Seyahatsever Projesi’ kapsamında 18-30 yaş aralığındaki gençler, ülke genelindeki yurtlarda 5 gün boyunca ücretsiz konaklayabiliyor. İstanbul’da 8 Temmuz-25 Ağustos tarihleri arasında seyahatseverlere açılan yurtlarda şu an 40 gencin konakladığı belirtildi.

İstanbul Gençlik ve Spor Müdürü Muhittin Özbay, “Seyahatsever Projesi için Maltepe’deki Haydar Aliyev Yurdumuzda 467 kişilik yer ayırdık. İstanbul’u gezmek isteyen tüm gençlere kapımız açık. Diğer yandan bu yıl 15 Temmuz itibarıyla emekliler de yurtlarımızda 5 gün boyunca ücretsiz kalabilecek. İstanbul’da onlar için de 300 kapasiteli yurdumuz hazır” açıklamasında bulundu.