İTÜ: Dünya Sıralamalarında 95’inci Sırada!

Şehirlere dijital ikiz

İTÜ Dünyanın En İyi 100 Üniversitesi Arasında!

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), uluslararası yükseköğretim sıralama kuruluşu Quacquarelli Symonds (QS) 2024 Alan Bazlı Üniversite Sıralaması’nda ‘mühendislik ve teknoloji’ alanında dünya genelinde 95. sıraya yerleşti. Türkiye’den bu alanda ilk 100’e giren ilk üniversite olan İTÜ, büyük bir başarı elde etti.

İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, bu önemli başarıyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Akıllı Şehirler İnovasyon Merkezi’nde gerçek dünya nesnelerinin, süreçlerinin veya sistemlerinin sanal bir simülasyonunu temsil edecek dijital ikizlerle ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” Prof. Dr. Koyuncu, teknoloji odaklı projeleri de şu şekilde anlattı: “Şehirlerimizin dijital ikizini çıkarmak üzere, Sampaş Holding ile işbirliği yaparak Akıllı Şehirler İnovasyon Merkezi’ni kurduk. Bu merkez sayesinde şehirlerde yaşanan doğa olaylarının simülasyonlarını yaparak afet senaryoları çalışacağız.

İTÜ’nün gelecek hedefleri hakkında konuşan Prof. Dr. Koyuncu, “QS 2024 sıralamasında 95. sıraya yer alarak ilk 100’e giren tek üniversite olduk. Gurur verici bir başarı ancak hedeflerimiz daha yüksek. Önümüzdeki yıllarda ilk 50’ye, arkasından ilk 20’ye ve nihayet ilk 10’a girmeyi hedefliyoruz.” dedi.