İTÜ Öğrencilerine Yurt Sorunu Barındırma Çözümü

Boğaza nazır yurt

İTÜ Öğrencileri İçin Yurt Sorunu Karşılandı

Türkiye’de barınma ihtiyacı birçok üniversite öğrencisi için önemli bir sorun olmaya devam ederken, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğrencileri için de benzer bir durum söz konusu oldu. Ayazağa Yerleşkesi’nde bulunan Vadi Yurtları’nda yapılacak deprem güçlendirme çalışmaları nedeniyle 1667 öğrenci başka bir barınma çözümü arayışına girdi.

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Mandal, boşaltılan yurt binalarının yerine öğrencilere barınma imkanı sağlamak adına Rektörlük Konutu ve bazı lojmanları öğrencilere açtı. Talepte bulunan 945 öğrenci bu yeni konutlara yerleştirildi ve 10 gün içinde yurt haline getirilen binalarda barınmaya başladı.

İTÜ Yurtlar Şube Müdürü Zeynep Bektaş, öğrencilerin barınma ihtiyacına yönelik şu açıklamayı yaptı:

“Öğrencilerimiz yeni odalarına 27 Eylül’de yerleştiler. Rektörlük Konutu ve lojmanlar öğrencilere uygun hale getirilerek barınmaları sağlandı. Güvenlik, temizlik hizmetleri ve ortak alanlar uygun bir ücretle sunuluyor. Öğrenciler aylık 1000 TL ödüyorlar.”

Geçici olarak konaklama sağlanan öğrencilerin yerleşiminde genel not ortalamaları dikkate alınırken, YKS’de ilk 1000’e giren öğrenciler ise özel suite odalara yerleştirildi. Rektör Mandal, öğrencilerin memnuniyeti için sürekli geri bildirim alındığını ve yaşanan bu sürecin diğer üniversitelere de örnek olmasını umut ettiğini belirtti.

İTÜ öğrencileri için sunulan bu barınma çözümü, öğrenciler arasında takdirle karşılanırken, bu adımın diğer üniversiteler için bir ilham kaynağı olması bekleniyor.