İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi İstifalarını Değerlendirdi

Meral Akşener'den dikkat çeken çıkış: Partimize operasyon var, savaş ilanı olarak kabul ediyorum

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Uşak’ta düzenlenen aday tanıtım toplantısına katılmak üzere il başkanlığını ziyaret etti. Akşener, burada yaptığı açıklamalarda İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nde İYİ Partili yöneticilerin istifasını değerlendirdi. İstifa sürecinde yaşananları değerlendiren Akşener, İBB Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan’ın tekrar seçildiğini ve disipline sevk edilen diğer üyelerin süreç devam ederken istifa ettiğini belirtti. Akşener, “Her bir arkadaşımızın ayrılmasından üzülüyorum. Ancak ben her zaman bir prensip kararı aldım ve bununla uyum sağladım. Hiçbir arkadaşıma hakaret etmedim, fakat ayrılan arkadaşların İYİ Parti’ye yönelik eleştirileri beni düşündürüyor. Bunun sebebini anlamakta zorlanıyorum. Ayrılan arkadaşlarımın durumu beni üzüyor. Keşke bu durumlar yaşanmasaydı” dedi.

Akşener, CHP ile yol yürümek veya seçimlerde ayrı bir şekilde yer almak konusunun demokratik bir çerçevede 9 saat boyunca tartışıldığını ifade etti. “Uzun bir görüşme sonucunda seçimlere tek başımıza girmeye karar verdik. O gün anladık ki partimiz kesinlikle iktidar olmalı. Bu kararı beğenmeyebilir ve uymayabilirsiniz. Bu durumda istifa edersiniz. Saygı çerçevesinde departmanımızdan ayrıldılar. Buna rağmen, ayrılan arkadaşlarımızın başındaki kişiyle ilgili ilginç bir durum ortaya çıktı. Dün bir televizyon programında Ankara ve İstanbul’da yapılan pazarlıklar hakkında bilgim dahilinde olmadığını söyledik. Bu durumu öğrenmem ve bunun bir parti içi operasyon olduğunu anlamam uzun sürmedi. Örneğin Ankara’nın paylaşıldığına dair haberler duydum, ilçe hesapları yapıldığı söyleniyor. Bunların hiçbirinden haberim yok. Bu durum bir siyasi parti içindeki işlerimize müdahale anlamına geliyor. 1997’de DYP’de bunu yaşadım, bu konuda deneyimliyim. Bunu bir saldırı olarak kabul ediyorum ve buna hazırım” şeklinde konuştu.

Hatırlanacağı üzere, İBB Meclis Grup Başkanvekili İbrahim Özkan’ın istifasıyla ilgili tartışmalar yaşanmıştı. Ancak Özkan, İYİ Partili meclis üyelerin tekrar seçimi sonrasında aynı göreve geri dönmüştü. Bunu takiben, Özkan ve yeniden seçilen 5 meclis üyesi “kesin ihraç” talebiyle disipline sevk edilmiş ve bu kişiler istifalarını sunmuşlardı.

Bu gelişmelerin ardından, İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, dün istifa eden bir üyenin başka bir üyeyle yaptığı bir konuşmayı açıklamıştı. Zorlu, “Adı geçen İBB meclis üyesi, bugün İstanbul dışından bir belediye meclis üyemizi arayarak şunları söyledi: ‘Bir televizyon kanalında, biz tüm meclis üyeleri olarak istifa ettiğimizi ifade edeceğiz. Siz de istifa edin.’ CHP’li bir başka kişinin adını vererek, ‘Sizi onunla görüştürelim’ dedi. Bunu bir operasyon siyaseti olarak adlandırıyorum” açıklamasında bulunmuştu.