İYİ Parti İçindeki Kriz Büyüyor: Milletvekillerinin İstifa ve İhraç İddiaları Gündemi Sarsıyor

İYİ Parti’de kılıçlar çekildi: Gözler Özel Kalem Müdürü Esma Bekar’da

İYİ Parti’nin içinde yaşanan kriz, son günlerde ortaya çıkan iddialarla birlikte daha da büyüdü. İstifa eden Ankara Milletvekili Adnan Beker ve ihraç edilme istemiyle Disiplin Kurulu’na sevk edilen Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Özel Kalem Müdürü Esma Bekar’ı suçladı. Adnan Beker, “Genel Başkan’ı kontrol altına almışlar. Bu durumu sağlayan da özel kalem müdürü. Aynı FETÖ taktiği burada da uygulanıyor ve buna benzer başka şeyler de ortaya çıkacak,” şeklinde konuşarak dikkat çekti. Dikbayır da bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, “İYİ Parti Mali İşler Başkanı Sedat Aksakallı’nın iş insanlarından para topladığını ve bu parayı Akşener’in Özel Kalem Müdürü Bekar ve eşine verdiğini iddia ederek, partinin kasasına hiç para girmediğini savundu.

Esma Bekar ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla bu iddialara tepki gösterdi ve “Bugünden itibaren avukatımız aracılığıyla bu iddia ve beyanlara karşı hukuki süreci başlatmış bulunuyoruz. Bu konunun hukuki bir sürece dönüştüğünü tüm kamuoyuna duyurmak isterim,” dedi.

Meral Akşener ise dün Çanakkale’de yaptığı temaslar sırasında Dikbayır’ın iddialarına yanıt vererek, “Bu iddialara gerçekten çok üzüldüğümü ifade etmek istiyorum. İddia sahibinin adını verdiği kişilerin bu iftiraları reddettiğini ve hukuki sürece başvurduğunu belirtmek istiyorum. Daha fazla ayrıntıya girmem mümkün değil. Ancak edep, haya ve ahlak duygusu siyasette çok önemlidir,” şeklinde konuştu.

Esma Bekar, parti içerisinde en güçlü isimlerden biri olarak biliniyor. İYİ Partililer, Akşener’e ulaşmanın tek yolunun Bekar’ı ikna etmek olduğunu iddia ediyor. Bekar, Akşener’in MHP’de milletvekilliği yaptığı dönemden beri onun yanında yer alıyor. TBMM İşletme ve Yapım Başkanlığı’nda sekreter olarak çalışan Bekar, daha sonra Akşener’in danışmanlığı görevine getirildi. 15 yıl boyunca Akşener’in yanından hiç ayrılmadı. Bekar, MHP’den ayrılış sürecinde de Akşener’e tam destek verdi. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından çıkan 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname listesinde Bekar’ın isminin yer alması dikkat çekti. TBMM’den ihraç edilen 41 kişi arasında yer alan Bekar gözaltına alındı.

Akşener, Bekar’ın meslekten çıkarılmasına tepki gösterirken, “Bekar muhteşem bir ülkücüdür,” dedi ve şunları söyledi: “Esma Bekar, 20 yıllık bir devlet memurudur ve muhteşem bir ülkücüdür. FETÖ ile hiçbir ilişkisi yoktur. Zaten, Esma Bekar’ı bana tavsiye eden dönemin MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı’dır. Kendisi ülkücü olduğu için Bekar’ı tavsiye etmiştir. Bekar, sekiz yıl boyunca benimle çalıştı. Bir süre hastanede tedavi gördü ve görevine geri döndü. İddiaların doğru olmadığını belirten hastane kayıtları da bu durumu kanıtlamaktadır.”