İYİ Parti Lideri Dervişoğlu: Dış Politikada Güven Sorunu

Dervişoğlu: Esad’la görüşme geç kalınmış bir adım

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu: “Erdoğan ve AK Parti İktidarı Dış Politikada Güvenilmez”

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, “Erdoğan ve AK Parti iktidarı, ülkemizin dış politikadaki itibarını zedelemiş, sözünü ve icraatını güvenilmez kılmıştır” dedi. Dervişoğlu, Suriye iç savaşının başından bu yana atılan adımların ve siyasi değişikliklerin ülke çıkarlarına aykırı olduğunu belirtti.

Parti lideri, Erdoğan’ın Beşar Esad ile yapacağı görüşmenin Türkiye’nin ulusal çıkarlarına uygun olmakla birlikte geç kalınmış bir adım olduğunu vurgulayarak, “Artık ağır bir hasta değil, adeta bir ceset vardır. 13 yıllık gecikmenin yarattığı tahribatın nasıl giderileceği merak konusudur” şeklinde konuştu.

Suriyeli Sığınmacılar İçin Çözüm Bekleniyor

Dervişoğlu, Erdoğan’a yönelik eleştirilerini sürdürerek, “Madem Esad ile görüşecektiniz, Türk milletine ve Türkiye Cumhuriyeti’ne neden bu külfeti çektirdiniz? Esad ile anlaşmak için bir stratejiniz var mı? Gerçek bir devlet politikanız mevcut mu?” diye sordu. Sığınmacılar konusunda somut bir çözüm planı isteyen Dervişoğlu, “Her şartta Suriyeli sığınmacıların ülkelerine geri dönmeleri gerekmektedir. Esad ile yapılacak görüşmede somut bir eylem planı ortaya konulmalıdır” ifadelerini kullandı.

Bozkurt İşareti ile Adalet Mesajı

Konuşması sırasında Bozkurt işareti yapan Dervişoğlu, “Bozkurt bir ruhtur. Benimsersiniz ya da benimsemezsiniz. Bozkurt sembolünü kirletenlerin varlığını biliyoruz. Türklüğü aşağılayanların, Bozkurt’u kirli emelleri için kullananların karşısında duruyoruz” dedi. Adalet için seslerini yükselten Dervişoğlu, “Adalet yerini bulsun, isterse kıyamet kopsun. Ya adalet ya kıyamet” sözleriyle konuşmasını noktaladı.