İYİ Parti Milletvekili Adnan Beker: “Seçimde Popstar mı Seçecektik?”

İYİ Partili Adnan Beker'den seçim itirafı: Kazansaydık bakanlıkları oluşturamazmışız, Allah memleketi korumuş

İYİ Parti Ankara Milletvekili Adnan Beker, tv100’de yayınlanan Gürkan Hacır’la Taksim Meydanı programının konuğu oldu. Seçim sonuçları, Kılıçdaroğlu’nun adaylığı, Akşener’in masadan kalkması ve Ümit Özdağ ile yapılan gizli protokol konularını değerlendiren Beker, önemli açıklamalara imza attı.

Beker, “Eğer seçimi kazansaydınız, bu ülkeyi koordineli bir şekilde yönetebilecek miydiniz?” sorusuna şu şekilde cevap verdi: “Biz popstar mu seçecektik?”

Masanın nasıl dağıldığına dair hatırlatalım. Genel başkanımızın masadan ayrıldığı günü hatırlayalım. İki belediye başkanının adını öneren genel başkanımız, kendisi masaya gittiğinde masa zaten kararını almıştı ve Kemal Bey ile mutabık kalmıştı. Diğer genel başkanlar aday olarak Kemal Bey’i gösterdi. Ancak genel başkandan bir isim talep edilince, “Biz popstar mı seçeceğiz?” şeklinde bir yanıt geldi. Diğerleri ise “Karar aldık. Siz kabul edin veya ayrılın” dedi.

Zafer Partisi de ittifaka dahil oldu ve görüşmeler yapıldı. Diğer partiler de çağrıldı. Genel başkanımız, “Muharrem İnce ile de görüşün” dedi. Ancak Muharrem İnce’yi almadılar, Zafer Partisi’ni aldılar. Seçimi kaybettikten sonra anladık ki, bu masanın ikinci büyük partisi bizdik ve bunu genel başkanımızdan bile saklamışlardı. Bir partiye İçişleri Bakanlığı, MİT Müsteşarlığı, Kültür Bakanlığı gibi yetkiler verildi. Herkese yetki dağıtıldı.

Sonunda ne oldu? Kendileri “İkimiz görüştük” dedi. Ancak her şey ortaya çıktı. Bilmediğimiz şeylerin Allah bilir ne protokolleri olduğunu, belki yarın çıkacak. HDP ile protokol var mı bilmiyorum. Muhalefetin, vatandaşın sıkıntılarını dinlemek yerine ülkeyi ikiye böldüğünü söylemek istiyorum.

Bunlar ortaya çıktıktan sonra diyelim ki, 6’lı masa seçimi kazandı. Biz bakanları bile oluşturamazdık. Atamalar yapamazdık; Allah memleketi korumuş. Ümit Özdağ’a İçişleri Bakanlığı verilseydi, MİT Müsteşarlığı verilseydi, biz o masada oturabilecek miydik? Babacan ve Davutoğlu sürekli “İyi ki kazanmamışız” diye açıklama yaparken, diğer tarafları eleştirmiyoruz. Sadece Akşener’e takmış insanlar sürekli eleştiriyor.