İYİ Parti ve CHP Arasındaki Gerilim Devam Ediyor

Meral Akşener 'korkak' demişti... Mansur Yavaş yanıt verdi: Zoruma gidiyor

İYİ Parti ve CHP arasındaki gerilim devam ediyor. İYİ Parti lideri Meral Akşener, dün Uşak İl Başkanlığı ziyaretinde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi Grup Başkanvekili İbrahim Özkan’ın İYİ Parti’den istifa haberlerine ilişkin açıklamalarına sert bir yanıt verdi. Akşener, “Teşkilat başkanı ve yerel yönetimler başkanının da bu konudan haberi yok. Anlaşılan o ki bu diplomasi hareketine dair bilgim olmamasına rağmen, diplomasiden haberdarım. Genel Başkan’ın da bilgisi olmadan, belediye meclis üyesi parti adına diplomasi yapabiliyor mu? Ankara’nın paylaşıldığını duydum ancak İstanbul hakkında bir bilgim yok. Polatlı’ya eski Ankara İl Başkanımız ve GİK üyesi Yetkin Öztürk’ün geleceğini duydum, ancak bunların CHP’den aday olacağı söyleniyor… Bu durumu hiç bilmiyorum. Bu demek oluyor ki, bir siyasi partinin iç işlerine müdahale ediliyor. Bu, 1997 yılında DYP’de yaşadığımız bir durumu hatırlatıyor. Ben bu konuya hazırlıklıyım. Şu anda, bu durumu bir savaş ilanı olarak kabul ediyorum. Hazırım, bekliyorum” dedi.

Akşener, Kılıçdaroğlu’nun adaylık sürecine ilişkin de konuşarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı suçladı. İmamoğlu ve Yavaş’ın istenmediği şeklinde anlaşılmasını eleştiren Akşener, “Ben sadece halk istediği için değil, milletin istediği için onları bu masaya getirdim. Ancak bu masadan kovuldum. İkisi de korktu ve kabul etmedi. Milletin istediğini kabul etmediler” şeklinde konuştu.

Mansur Yavaş ise Akşener’in “korkak” söylemlerine cevap vererek, korkak kelimesini kabul etmediğini belirtti. Yavaş, “Ben hiçbir zaman korkmadım, çünkü korkan kimse Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olmaz. Elimizi taşın altına koymak gerekiyorsa koymaya hazırız. Ancak bunun belirli bir yol ve usulü vardır. Bana daha önce Cumhurbaşkanı adayı ol diye çağırmıştı. Ben o zaman “hadi ortaya çık” demesinin doğru bir iş olmadığını söylemiştim. Akşener’in Kılıçdaroğlu’nun aday olacağı yönündeki açıklamalarını duydum. ‘Biz noter değiliz, 6’lı masa karar verecek’ demişti. Keşke son ana kadar bunu görüşerek ve farklı bir karar alarak daha düzgün bir şekilde yapılabilseydi. Belki de benim aday olmamı istemiyorsa böyle bir yolla önümü açabilirdi. Ben bu tartışmalara çok giren birisi değilim. Açıkça korkaklıkla suçlanmak rahatsız edici” dedi.

Dün Meral Akşener’in açıklamalarının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da konu hakkında açıklama yapmıştı. İmamoğlu, “Yıllarca her türlü oyunu denediler. Ama biz pes etmeyeceğiz, onlar pes edecek. Şu anda yeni bir oyuna karşı karşıyayız. Omuz omuza mücadele ettiğimiz, aynı masada oturup iş yaptığımız dostlarımız bizi karşılamak için kışkırtılıyor. Bu durumu üzülerek takip ediyorum. Az da olsa bir grup dostumuz bu oyuna geliyor, bazen sınırların ötesine taşıyorlar. Başından beri dediğimiz gibi, eski dostlarımız düşman olamaz. Olumsuz sözlere kulak vermeyeceğiz. Şansımızın bir lütfu olarak, kötü sözleri hiç duymuyorum” demişti.