İYİ Parti’ye Ardı Ardına İstifa Şoku: Adnan Beker İstifa Etti, Sandalye Sayısı Azaldı

İYİ Parti’de yaprak dökümü

İYİ Parti Milletvekili Adnan Beker, istifasını sosyal medya hesabından duyurarak, “İYİ Parti çatısı altında artık hemşehrilerime ve milletimize daha fazla katkı sağlayamayacağımı düşündüğümden, bugün itibarıyla İYİ Parti’den istifa ediyorum” dedi. Beker’in istifasıyla birlikte İYİ Parti’nin Meclis’teki sandalye sayısı 42’ye düştü.

Seçimlerden sonra Millet İttifakı’na yönelik eleştirilerde bulunan Beker, “Diyelim ki Altılı Masa seçimi kazansaydık, biz daha bakanları oluşturamamışız, atamaları yapamazmışız. Allah memleketi korumuş” şeklinde konuşmuştu.

İYİ Parti’de istifa furyası ise eski Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu ile başladı. Hatipoğlu, 2 Kasım tarihinde Genel Merkez ile yaşadığı derin görüş ayrılıkları nedeniyle İYİ Parti’den istifa ettiğini açıkladı. Hatipoğlu daha sonra AK Parti’ye katılmayı tercih etti. Genel İdare Kurulu üyesi Bahadır Erdem de görevinden ayrıldığını belirtti. Erdem, yerel seçimlerde aday çıkarma kapsamına tüm illerin alınmasını eleştirerek, kararın İstanbul ve Ankara’nın muhalefette kalmasını riske attığını ifade etti. 27. Dönem İYİ Parti Milletvekili Durmuş Yılmaz da İYİ Parti üyeliğini sonlandırdı. Yılmaz, istifasını “İYİ Parti kurulurken varmak istediğimiz amaçlarla ilgili tüm beklentilerim sıfırlandı” şeklinde açıkladı.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu ise daha önce yapılan istifalarla ilgili olarak, “Genel İdare Kurulu’nun aldığı karar nettir. İYİ Parti 81 ilde aday çıkarma çalışmalarına hızlı bir biçimde devam etmektedir. Şimdi biz bu yolculuğa devam ederken, kimsenin bize bir baskı aracı olarak herhangi bir argümanı kullanmasına izin vermeyeceğiz. Bu anlamda arkadaşlarımız bizden ayrılabilirler. Biz yolumuza devam ediyoruz” şeklinde konuşmuştu.