“İyileşme Yolculuğunu Anlatan Sergi: IOM’un Dünya Göçmenler Günü Etkinliği”

Bir iyileşme yolculuğu

Uluslararası Göç Örgütü (IOM), her yıl 18 Aralık Dünya Göçmenler Günü’nde farklı bir tema ile sergi düzenlemektedir. Bu yılki tema ise “İyileşme Yolculuğu” olarak belirlendi. Sergide yer alan fotoğraflar, yardımlar sayesinde tekrar iş hayatına dönen insanları, kooperatiflerle üretime geçen kadınları, çocuklara ve depremzedelere sağlanan psikososyal destekleri ve sağlık hizmetlerine yapılan katkıları göstermektedir.

Sergi, 13 Aralık’ta Ankara’da CerModern’de açılacak ve sonrasında Gaziantep’te Zeugma Müzesi’nde sergilenmeye devam edecek. Sergide, Cansın Bakırcıoğlu, Begüm Başaran, Olga Borzenkova, Emrah Özesen, Enver Muhammed, Gamze Adlı, Ahmet Abdülhamit ve Utku Şenbayrak’ın fotoğrafları yer almaktadır. Bu 37 fotoğraflık sergi, depremler sonrası insanların nasıl etkilendiğinin öyküsünü, destek faaliyetlerini ve iyileşme sürecinde IOM’un katkılarını anlatmaktadır.

Ayrıca sergide, Türkiye ve Kuzeybatı Suriye’yi etkileyen yıkıcı depremler sonrası geçen on aylık sürecin ardından iyileşmenin birlik ve beraberlikten geçtiği vurgulanmaktadır. Bu sergiyle, depremler sonrası yapılan iyileşme çalışmalarının hikayesi de anlatılmaktadır.