İzmir ve Muğla’da Kuvvetli Yağışlar ve Fırtına Uyarısı

Meteoroloji'den Ege için 'sağanak' uyarısı: Çok kuvvetli olması bekleniyor

İzmir genelinde yarın sabah saatlerinden itibaren yağışlar görülecek. Meteoroloji 2’nci Bölge Müdürlüğü’nün açıklamasına göre, bugün kıyı kesimlerde başlayacak olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar, yarın akşam saatlerine kadar etkili olacak ve kuvvetli olması bekleniyor. Bu durumun ani sel, su baskını, taşkın, yıldırım, dolu yağışı, ulaşımda aksamalar, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara neden olabileceği belirtiliyor. Halkın dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.
Meteoroloji 4’üncü Bölge Müdürlüğü ise İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla illeri ile Çanakkale’nin güney kıyıları ve Edremit Körfezi’nde kuvvetli sağanak yağışların görüleceğini duyurdu. Özellikle Muğla’nın Bodrum, Datça, Marmaris, Ula, Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman ilçelerinde ise çok kuvvetli yağışlar bekleniyor. Bu durumun ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar, ani rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara sebep olabileceği vurgulanıyor. Halkın dikkatli ve tedbirli olması önemlidir.
Muğla’nın Bodrum ilçesinde ise Meteoroloji 4’üncü Bölge Müdürlüğü tarafından akşam saatlerinden itibaren güneydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde fırtına bekleniyor. Ayrıca Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) da bölge için turuncu kod uyarısı yapmıştır. Vatandaşlarımızın gerekli önlemleri alması önem arz etmektedir.