İzmir’de Gerçekleştirilen Operasyonlarda 2 Suç Örgütü Çökertildi

İzmir merkezli 'Kafes 18' operasyonunda 6 tutuklama

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın liderliğindeki Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü, birlikte çalışarak 2 ayrı suç örgütünün çökertilmesine yönelik operasyon düzenledi. Torbalı, Ödemiş, Çeşme, Bergama, Kınık ve Dikili ilçeleriyle birlikte Aydın’ın Germencik ilçesinde gerçekleştirilen ‘Kafes 18’ operasyonunda, ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, üye olmak’ ve ‘nitelikli yağma’ suçlarını işlediği belirtilen örgüt lideri İnanç Meçul dahil olmak üzere toplamda 7 şüpheli yakalandı.

Diğer bir örgüt ise kendilerini devlet görevlisi olarak tanıtarak, dernek adı altında yardım toplamak ve haksız kazanç elde etmek, telsiz ve araçlarda çakar kullanarak vatandaşları tehdit etmek, sahte kurum plakaları ve kimlikleri kullanarak kendilerine ayrıcalıklar sağlamak gibi eylemlerde bulundu. Ayrıca yasa dışı silah ticareti yoluyla suç örgütlerine silah temin ettikleri belirlendi. Bu örgüte yönelik düzenlenen operasyonda ise 21 şüpheli gözaltına alındı. Ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda; 14 tabanca, 6 ruhsatsız tüfek, 2 kurusıkı tabanca, 1 gaz tabancası, 13 şarjör, 121 fişek, 178 kartuş, 4 el telsizi, 15 gram esrar ve birçok çek, senet ve örgütsel doküman ele geçirildi.

Kafes 18 operasyonu kapsamında gözaltına alınan 28 şüpheliden 7’si adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden örgüt lideri olduğu belirtilen İnanç Meçul dahil olmak üzere 6 kişi tutuklanırken, 1 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. İki suç örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonda diğer gözaltındaki şüphelilerin işlemleri ise halen devam etmektedir.