İzmir’de Lise Öğrencisinde Miyoakardit Vakası: Kalp Sağlığına Dikkat!

Mete, dünyadaki 7. vaka oldu: Kalp krizi sanılıyor... Grip ve korona gibi hastalıklardan sonra ortaya çıkıyor

İzmir’de Esma Karan ve Erkal Karan çiftinin, lise son sınıf öğrencisi olan oğulları Mete, sağlık sorunlarıyla karşılaştı. Mete’nin başlayan şikayetleri, anne Karan’ın endişesiyle Acıbadem Kent Hastanesi’ndeki Çocuk Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Önder Doksöz’e başvurmalarına sebep oldu. Doç. Dr. Doksöz, yaptığı açıklamada, “Mete’nin şikayetlerini değerlendirdik ve kalp krizi veya miyokardit olabileceğini düşündük. Anjiyoya alındığında damar tıkanıklığı olmadığı tespit edildi. Mete’ye miyokardit teşhisi konuldu ve tedavi süreci başladı. Aynı zamanda yapılan tetkiklerde Covid-19 geçirdiği ortaya çıktı. Bu nedenle, çocuklarda ani başlangıçlı göğüs ağrısı görüldüğünde kardiyoloji bölümüne başvurulması önemlidir” şeklinde konuştu.

Mete’nin durumu literatürde sadece birkaç vakada bildirilen bölgesel miyokardit tanısına uydu. Doç. Dr. Doksöz, “Bu durum, kalp kasında genel bir etkilenme yerine sadece alt bölgede meydana gelen bir iltihaplanma ile karakterize ediliyor. Literatürde çocukluk çağında hiç bildirilmemiş olması ilginç bir durum. Tedavi sürecini yayınlayarak akademik alanda katkı sağlamak istiyoruz” şeklinde açıklama yaptı.

Mete Karan ise hastalığın kalp kasını etkilemesiyle dünya tıp literatürüne geçecek bir vakaya sahip olduğunu öğrenince endişelendiğini ve korktuğunu dile getirdi. Ancak şu anda iyi olduğunu ve düzenli kontrollerine devam ettiğini belirtti. Mete, “Bu durumu hiç düşünmezdim. Literatüre gireceğimi hayal etmemiştim” dedi.