İzmir’de Şok Cinayet: Ayakkabıcılar Sitesi Faciası

Hülya Yeğin cinayetinde yüreklere su serpen karar: Cani kocaya için en 'ağır' ceza verildi

İzmir’de Ayakkabıcılar Sitesi’nde Cinayet

İzmir Bornova’da, 22 Ekim 2022 tarihinde Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesi’nde bulunan bir ayakkabı nakış atölyesinde yaşanan olayda, 2 çocuk annesi Hülya Şellavcı Yeğin, tabanca ile vurularak öldürüldü. Yeğin’i ziyaret etmeye giden yakınları, acı bir durumla karşılaştı. Polis eşi Kaffar Yeğin’i, cinayet zanlısı olarak aramaya başladı.

Hülya Şellavcı Yeğin’in, cinayetten önce eşi Kaffar Yeğin’e yönelik 4 kez suç duyurusunda bulunduğu ve uzaklaştırma kararı aldırdığı ortaya çıktı. İzmir 16. Aile Mahkemesi, olaydan 3 gün sonra Kaffar Yeğin hakkında 30 günlük zorlama hapis kararı verdi.

Kaffar Yeğin’e yönelik açılan davalarda, ‘Eşi tasarlayarak kasten öldürme’ suçlamasından ağırlaştırılmış müebbet ceza istenirken, Yeğin’in geçmişte işlediği suçlardan dolayı da hapis cezaları talep edildi. Almanya’da yaşanan olayla ilgili belgeler de mahkemede okundu.

Sanık Kaffar Yeğin’in, son savunmasında suçu planlamadığını iddia ederek “Hülya’ya hiçbir zaman hakaret ve küfretmedim. Olay anında alkollüydüm ve olanları hatırlamıyorum” dedi. Mahkeme kararında, tekerrür hükümlerine uyarıldı ve hükümler uygulandı.

Olay sonrası Hülya Şellavcı’nın ailesi avukatlarıyla birlikte adliye önünde açıklama yaparak, “Az da olsa acımız hafifledi. Her zaman mahkemeye güvendik ve en ağır cezayı alacaklarına inandık. Nitekim öyle oldu, herhangi bir indirim yapılmadı” ifadelerini kullandılar. Kadın Cinayetleri Durduracağız Platformu üyeleri de aileye destek verdi.