Jandarma Köpeği ‘Denek’: Kurtarma Operasyonlarında Etkin Rol Aldı

Özel eğitimli kadavra arama köpeği 'Denek', Korhan Berzeg'in izini sürüyor

Nevşehir Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi’nden Jandarma Köpeği ‘Denek’, Önemli Arama ve Kurtarma Operasyonlarında Görev Alıyor

Nevşehir Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi’nde eğitimini tamamlayarak Bursa İl Jandarma Komutanlığı’na görevlendirilen kadavra arama köpeği ‘Denek’, son bir yıl içerisinde birçok hayati operasyonda etkin rol almıştır. Eylül 2023’te Kırklareli’nde meydana gelen sel felaketinde 6 kişinin cansız bedenini bulan 2 yaşındaki Alman çoban köpeği, ardından Karacabey açıklarında batan gemide kayıp mürettebatın aranmasında da görev almıştır.

‘Denek’, son olarak Balıkesir’in Gönen ilçesinde kaybolan Korhan Berzeg’in izini sürmektedir. Zeki, inatçı, meraklı, cesur, güçlü ve çevik bir köpek olan ‘Denek’, arazinin zorlu koşullarına uyum sağlayarak aktif görev almaktadır. Kendisine özgü yetenekleri ve eğitimi sayesinde, hedefe odaklanma içgüdüsü yüksek olan ‘Denek’, eğitmeninin direktiflerine sadık kalarak özel operasyonlarda etkin rol oynamaktadır.

Bölgede bulunan diğer kadavra arama köpekleri ‘Duman’ ve ‘Pedal’ ile birlikte, ‘Denek’ Korhan Berzeg’in izini kovalamaktadır. Bölgede yapılan arama çalışmalarında etkin bir şekilde yer alan ‘Denek’, olaylara hızlı bir şekilde müdahale ederek önemli bulguların ortaya çıkmasını sağlamaktadır.