Jandarma’nın Operasyonlarıyla Organize Suç Örgütleri Çökertildi!

Bakan Yerlikaya duyurdu: 3 organize suç örgütü çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın açıklamasına göre, Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı tarafından Aydın, Erzurum, Muş, Karaman ve Konya illerinde “Kuyu-2” operasyonları düzenlendi. Operasyonlar sonucunda Aydın’da Hakan Gürel, Erzurum’da Erkan Yaprak ve Muhammet Tokyay, Karaman’da İbrahim Öztürk’ün liderliğini yaptığı 3 ayrı organize suç örgütü çökertildi. Toplamda 45 şüpheli gözaltına alındı.

Aydın İl Jandarma Komutanlığı’nın yürüttüğü çalışmalar neticesinde, Söke, Kuşadası, Didim ve Efeler ilçelerinde nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik ve vergi usul kanununa muhalefet suçları işleyen 21 şüpheli yakalandı. Bu şüphelilerin online satış platformlarında kurye olarak faaliyet gösterdikleri, akaryakıt istasyonlarından yakıt alındığını göstererek devlete zarar verdiği belirlendi.

Erzurum ve Muş’ta düzenlenen operasyonlarda “Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti” suçunu işleyen 17 şüpheli, Karaman ve Konya’da ise “Tefecilik” suçunu örgütledikleri tespit edilen 7 kişi gözaltına alındı. Operasyonlar sırasında tabanca ve av tüfekleri, uyuşturucu madde, sahte belgeler ve dijital materyaller ele geçirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın ifadesine göre; “Aydın, Erzurum ve Karaman merkezli 5 ilde Jandarma tarafından düzenlenen “KUYU-2″ operasyonlarında; Aydın’da Hakan Gürel’in, Erzurum’da Erkan Yaprak ve Muhammet Tokyay’ın, Karaman’da İbrahim Öztürk’ün liderliğini yaptığı 3 ayrı Organize Suç Örgütü çökertildi.” şeklinde bir açıklama yapıldı.