Joe Biden, Ekonomi Konuşmasını Yarıda Keserek Durum Odasına Gitti

Beyaz Saray’da acil durum toplantısı! Suriye’de ABD üslerine saldırı

Beyaz Saray’da gerçekleşen bir olay, ABD Başkanı Joe Biden’ın ekonomi konuşmasını yarıda keserek Beyaz Saray Durum Odası’na gitmesine neden oldu. Biden, “Özür diliyorum, durum odasına gitmem lazım. İlgilenmem gereken bir sorun var” diyerek kürsüden ayrıldı.

Suriye’deki üslere yapılan saldırının gerçekleştiği ortaya çıktı ve bu durum, Biden’ın konuşmasını yarıda kesmesine neden olan gelişme olarak belirlendi. Saldırının, karadan karaya atış yapan silahlarla yapıldığı ve ABD’nin Deyrizor’daki Ömer petrol sahasının da hedef alındığı bildirildi.

CNN Türk muhabiri Yunus Paksoy, son dakika gelişmesini CNN Türk canlı yayınında aktardı. Paksoy, “Biden ekonomiyle ilgili bir konuşma yaparken, ‘Özür diliyorum, durum odasına gitmem lazım. İlgilenmem gereken bir sorun var’ şeklinde açıklama yaptı. Beyaz Saray Durum Odası, üst düzey güvenlik yetkililerinin operasyonları takip ettiği ve toplandığı yerlerden biridir. ABD’nin Suriye’deki 3 farklı üssüne saldırı olduğu bilgisi bulunuyor. Bu odalar, ABD’nin en mahrem ve en özel operasyonlarının yürütüldüğü yerlerdir” şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz günlerde ABD yetkilileri, bu saldırıları açıklamışlardı ve Pentagon sözcüsünün saldırılardan birkaç saat önce bir açıklama yaptığı belirtilmişti. Bu nedenle Biden’ın Beyaz Saray Durum Odası’na gitmesi gerektiği bildirildi. Bu tür olayların çok nadir görüldüğü kaydedildi.