Kabine Toplantısında Memur Maaşları, Kıbrıs Gerginliği, Gençlere Vergi İndirimi ve Ekonomi Görüşüldü

Gözler kritik Kabine Toplantısı'nda... 4 ana başlık masada: Gençlere vergisiz telefon ve bilgisayar da ele alınacak

KABİNE, MEMURLARIN ZAM PAZARLIĞINI DEĞERLENDİRECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde toplanan kabine, 7. dönem toplu sözleşme görüşmelerinin son durumunu masaya yatıracak. 4 milyon memur ve 2.5 milyon memur emeklisi tarafından yakından takip edilen görüşmelerde, hükümetin 2. teklifi memurlara 2024 için %25, 2025 için ise %11 zam içeriyor. Memur temsilcileri, teklifin yetersiz olduğunu belirtirken, pazarlık süreci kabinede ele alınacak. Memurlar için atılabilecek ek adımlar da incelenecek.

KIBRIS’TAKİ GERGİNLİK GÖZETİM ALTINDA

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne giden karayolunun inşa çalışmaları, Kıbrıs’ta bulunan Pile köyündeki yeşil hatta engellenmeye çalışıldı. Bu durum, Birleşmiş Milletler güçleri ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti güvenlik güçleri arasında arbedeye sebep oldu. Ankara, adada meydana gelen olayları yakından takip ediyor. Adadaki gerginliğin azaltılması ve Türk halkının hak ve menfaatlerinin korunması için atılacak adımlar kabinede görüşülecek.

GENÇLERE VERGİSİZ TELEFON UYGULAMASI NE ZAMAN?

AK Parti’nin seçim beyannamesinde yer alan gençlerin ilk elektronik eşya alımlarında vergiden muaf tutulması uygulaması da görüşülecek konular arasında yer alıyor. Telefon, tablet, bilgisayar gibi elektronik eşyalardaki vergi indirimi için hükümet tarafından yapılacak adımlar ele alınacak.

EKONOMİNİN 3 YILLIK YOL HARİTASI BELİRLENECEK

Orta vadeli program hazırlıkları devam ediyor ve ekonominin 3 yıllık yol haritasının belirleneceği programın eylül ayının ilk 2 haftasında açıklanması bekleniyor. Program hazırlıkları kapsamında hükümet temsilcileri, işçi sendikaları, finans çevreleri, işverenler ve KOBİ’lerle görüşmeler yaptı. Bu görüşmelerin sonuçları ve hazırlıklar kabinede değerlendirilecek.