Kaçan Anne ve Oğlu ABD’de Yakalandı!

Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur bugün 2’nci kez hâkim karşısında

İstanbul Kemerburgaz’ da meydana gelen kazada kaçan anne ve oğlu ABD’de yakalandı

1 Mart 2024 tarihinde İstanbul Kemerburgaz’da gerçekleşen kazada Oğuz Murat Aci’nin ölümüne sebep olan 17 yaşındaki Timur Cihantimur ve annesi Eylem Tok, kazadan kısa bir süre sonra yurtdışına kaçtı. Ancak 106 gün sonra ABD’de yakalanarak tutuklandılar.

Anne ve oğlu, 18 Haziran’da farklı saatlerde mahkemeye çıktılar. Eylem Tok hakkındaki dava 27 Haziran’a, Timur Cihantimur hakkındaki dava ise ileri bir tarihe ertelendi.

Aci Ailesi’nin avukatı Hacı Orhan, yargı süreci hakkında şunları söyledi: “Buradan da olan gelişmeleri anlık olarak takip ediyoruz. Bizim için, orada ceza almışlar ya da ülkemizde ceza almışlar önemli değil. Önemli olan bir ceza almış olmaları. Mahkemedeki hal ve hareketleri bile ne kadar psikolojilerinin bozulduğunu gösteriyor.”

Duruşmaya ilişkin Baba Özer Aci, “Elleri kelepçeli gelmiş, durgunmuş, suçlu kıyafeti giydirmişler bunlar bile beni mutlu ediyor. 27 Haziran’ı dört gözle bekleyeceğiz,” şeklinde konuştu. Anne Pervin Aci ise, “Çocuğundan ayrı kalmak nasılmış, ne hissediyor şimdi?” ifadelerini kullandı.

Anne Eylem Tok’un duruşmaya durgun bakışlarla katıldığı, saçlarının kesilmiş ve boyanmış olduğu, üstünde turuncu bir mahkûm kıyafeti bulunduğu, Cihantimur’un ise salona kamunun atadığı avukattan ayrı bir avukatla girdiği ve ayaklarının titrediği belirtildi.

Timur Cihantimur’un kaldığı ıslahevde hırpalandığı, temizlik görevi verildiği ve talep ettiği yer naklinin kabul edilmediği öğrenildi. Anne Eylem Tok’un Türkiye’ye iadesi durumunda ceza almaması mümkün görünüyor. Türk Ceza Kanunu 283’üncü maddesine göre suç işleyen bir kişinin hükmün infazından kurtulması için yardım sağlayanın anne veya babası olması durumunda aile üyelerine ceza verilmiyor.