Kadıköy’de Avukat Kadını Balkondan Atarak Öldürdü

Cinayette tanıktan korkunç ifadeler: Balkondan attı gülüp müzik çaldı

Kadıköy’de Bir Avukat, Balkondan Atarak Kadını Öldürdüğü İddiasıyla Tutuklandı

İstanbul’un Kadıköy ilçesinde yaşayan avukat Doğan Can Gündüz (42), Fatma Duygu Özkan’ı (38) evine çağırarak 4. kattaki balkondan atarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklandı. Gündüz hakkında hazırlanan iddianame, Caferağa Mahallesi Mühürdar Caddesi’ndeki evinde tek başına yaşayan avukatın, arkadaşı Kadir K.M.’ye “Hafız bana bir eskort no’su yolla” şeklinde mesaj attığı, Kadir K.M.’nin de Fatma Duygu Özkan’a ait telefon numarasını vererek “Al, ‘numaranı Can’dan aldım’ dersin” şeklinde mesaj attığı ve bu şekilde şüpheli Doğan Can Gündüz’ün Fatma Duygu Özkan ile iletişim kurduğu ortaya çıktı.

Iddianamede, Fatma Duygu Özkan’ın 14 Ağustos 2023 tarihinde şüpheli Doğan Can Gündüz’ün evine geldiği belirtilirken, bilgi sahibi olarak ifadesi alınan Mehmet Ç.’nin, bir binanın 4. katında bir kadın ve erkeğin bağırma sesini duyduğunu ve kadının balkondan atılmaya çalışıldığını gördüğü ifade edildi. Kadının çığlık atarak yardım istediğini, erkeğin ise kadını balkondan atarak öldürdüğünü ve ardından müzik açarak içeri geçtiğini söyledi.

Kamera kayıtları, tanıkların ifadeleri, mesajlar ve diğer deliller göz önüne alındığında, Doğan Can Gündüz’ün Fatma Duygu Özkan’ı öldürdüğü suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi. İddianame Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilirken, şüpheli Doğan Can Gündüz’ün yargılanmasına yakın zamanda başlanacak.

Olayın ardından gözaltına alınan Doğan Can Gündüz, ifadesinde “Ben uyuşturucu bağımlısıyım. Olayı hatırlamadığım için üzerime atılan suçlamaya ilişkin bir şey diyemiyorum” şeklinde beyanda bulunmuştu.