Kadın Futbolu: Eşitlik İçin Mücadele Devam Ediyor

Futbolla hayatları değişen kız çocukları




Kadın Futbolcular Derneği, “Kristal Ayaklar Ödül Töreni” Düzenliyor

Kadın Futbolcular Derneği, “Kristal Ayaklar Ödül Töreni” Düzenliyor

Kadın futbolunu daha geniş kitlelere tanıtmak amacıyla yola çıkan Kadın Futbolcular Derneği (KAFUDER), kadın futbolcular için özel bir ödül töreni düzenlemeye hazırlanıyor. Dernek, kadın futbolundaki emeğin görünür kılınması ve toplumda farkındalık yaratılması amacıyla “Kristal Ayaklar Ödül Töreni” düzenleyecek. Tören, 19 Ağustos Pazartesi günü Ankara Cer Modern’de gerçekleşecek ve Hürriyet Ankara Temsilcisi Hande Fırat da gecenin gönüllüsü olarak kız çocuklarıyla birlikte yer alacak.

Ödül töreninde spor spikerleri İlknur Özzengin ve Melih Gümüşbıçak’ın sunum yapacağı ve kadın futbolcuların mücadele dolu hikayelerinin anlatılacağı belirtildi. Törene, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın yanı sıra Hürriyet Ankara Temsilcisi Hande Fırat ve kızının da katılacağı açıklandı.

Kadın Futboluna Destek

KAFUDER Medya ve Kurumsal İlişkiler Başkanı Serdar Demirhan, kadın futbolunun hak ettiği ilgiyi göremediğine dikkat çekerek, “Futbolu cinsiyet kalıplarından arındırmayı hedeflediğimiz için derneğimizi kurduk. Kadın futbolunun geniş kitlelerce tanınmasını amaçlıyoruz. Kadın futbolunda yaşanan sorunları, zorlukları ve futbolun kız çocuklarının hayatlarını nasıl değiştirdiğini gündeme getirmek istiyoruz” dedi. Demirhan, genç kızların mücadeleye teşvik edilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Kızlarımızın futbolu bir kişisel gelişim aracı, bir çıkış yolu, bir kariyer fırsatı olarak görmeleri önemlidir” şeklinde konuştu.

Hakkarigücü Kadın Futbol Takımı’nın teknik direktörü ve futbolcusu olan Cemile Timur da törenin onur konukları arasında yer alacak. Timur, kız çocuklarının futbol oynayabilmesi için mücadele ettiğini ve birçok kız çocuğunu Milli Takım’a kazandırdığını belirtti. Takımın zor koşullarda kurulduğunu vurgulayan Timur, “Bütün olumsuzluklara rağmen takımımızı amatör ligden süper lige kadar taşıdık. Hakkarigücü Kadın Futbol Takımı, bugün altyapısı en güçlü kulüplerden biri” diye konuştu.

Ödül töreninde, “Yılın Futbolcusu”, “Yılın Orta Saha Oyuncusu”, “Yılın Gol Kraliçesi”, “Yılın Gazetecisi Yorumcusu”, “Yılın Kalecisi”, “Yılın Defans Oyuncusu”, “Yılın Kadın Hakemi” ve “Yılın Kadın Futbol Yatırımcısı/Sponsoru” gibi birçok kategoride ödüller verileceği açıklandı.

Kadın futboluna destek veren sporcular arasında yer alan Selin Kuş, futbol oynamasına karşı çıkan akrabalarına rağmen ailesinin her zaman yanında olduğunu belirtti. Ağrı’da kurulan Aile ve Sosyal Politikalar Gençlik ve Spor Kulübü Kadın Futbol Takımı’nda oynayan Hasret Aydemir ise futbol oynamasını destekleyen babasına teşekkür etti.