Kadir’in Ağaç Evleri: Yangın Sonrası Yeniden Yapılacak

‘Kadir’in Ağaç Evleri’ yine kül oldu


“Kadir’in Ağaç Evleri’nde Yangın Çıktı: Ağaç Evler 4 Saatte Kontrol Altına Alındı”

Antalya’yı ağaç ev turizmiyle tanıştıran ve Olimpos’ta turizmi başlatan “Kadir’in Ağaç Evleri”nde, dün sabaha karşı belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Ağaç evlerde kalan insanlar korku içinde olay yerinden uzaklaştılar. Yangına orman işletme müdürlüğü ekipleri ve büyükşehir belediyesi itfaiye ekipleri müdahale etti. Ekipler sayesinde yangının diğer tesislere ve ormana sıçraması önlenmiş oldu. 200 yataklı tesisin bulunduğu alanda çıkan yangın 4 saatte kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarının sürdüğü 5 dönümlük alanda tesise ait kullanılabilir hiçbir alan kalmadı.

17 yıl aradan sonra ikinci kez yangınla karşı karşıya kalan işletme sahibi Kadir Kaya, “Kimsenin zarar görmediği için şükrediyoruz. Herkesin desteğiyle ayakta kalan işletmemizi yeniden inşa edeceğim. Bu bölgenin kalkınması için çok önemli bir misyonumuz var” dedi.

Milli park içinde bulunan ve sırt çantalı gezginlerin uğrak noktası olan Kadir’in Ağaç Evleri, daha önce 2007’de ve 2009’da felaketlerle karşılaşmıştı. Yeniden yapılan tesisi yıllardır dünya genelinde turistlerin ilgisini çekiyordu.