Kağıthane’de Gerçekleşen Uyuşturucu Operasyonunda Polis Memuru Şehit Oldu

Kağıthane'de polis memuru Hakan Telli'yi şehit eden suç örgütüne operasyon

Kağıthane’de geçtiğimiz Cuma akşamı polis ekipleri, uyuşturucu ticareti yapıldığı bilinen bir adrese operasyon düzenledi. Ancak, şüpheliler tarafından silahlı saldırıya uğrayan ekiplere, ateş açıldı. Bu çatışmada, polis memuru Hakan Telli şehit olurken, polis memuru Ahmet Yasin Çevik ise yaralandı. Şüphelilerle polis arasında çıkan çatışmada, Diyar Anucur öldürülürken, 3 şüpheli ise gözaltına alındı.

Olayın ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş, Organize Suçlarla Mücadele ve Narkotik Suçlarla Mücadele şube müdürlükleri, olayın gerçekleştiği şüphelilerin bağlı olduğu Anucur grubuna yönelik operasyon düzenledi. Ekipler, önceden belirledikleri 97 adrese eş zamanlı operasyon düzenleyerek, 39 şüpheliyi gözaltına aldı. Yapılan adres aramalarında ise, 1 uzun namlulu silah, 1 otomatik tabanca, 13 ruhsatsız tabanca, 585 fişek, 1 av tüfeği, 2 pompalı tüfek, 1 çelik yelek, 51,11 gram esrar, 5,58 gram kokain, 57 kapsül halinde kokain, 6,45 gram bonzai, 1 gram eroin, 2 litre 70 ml aseton, 70 ml amonyak, 3 hassas terazi, 33 uyuşturucu hap ve 22 tablet şeklinde uyuşturucu hap ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. İstanbul Adalet Sarayı’nda nöbetçi savcılığa ifade veren 39 şüpheli, daha sonra Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Hakim karşısına çıkan şüphelilerden 37 tanesi, “Suç örgütü kurma, yönetme ve üyeliği”, “Nitelikli kasten öldürme”, “Uyuşturucu madde ticareti” ve “6136 sayılı yasaya muhalefet” suçlarından tutuklandı. Diğer 2 şüpheli ise adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı.