KAĞITHANE’DE POLİS MEMURU ŞEHİT EDİLDİ, ÇETE ÇÖKERTİLDİ: İstanbul’da Polis Operasyonu Sonucu Meydana Gelen Olaylar

Hakan Telli’yi şehit eden örgüt birbirine düştü

KAĞITHANE’DE POLİS MEMURU ŞEHİT EDİLDİ, ÇETE ÇÖKERTİLDİ

İstanbul Kağıthane’de, uyuşturucu satıldığı iddiasıyla polis memuru Hakan Telli ve meslektaşı Ahmet Yasin Çevik 25 Ağustos 2023 tarihinde bir eve gönderildi. Ancak eve gittiklerinde, evdekiler kapıda polisi görünce ateş açtı. Bu saldırı sonucunda Hakan Telli şehit olurken, Ahmet Yasin Çevik ise yaralandı. Diyar Anucur etkisiz hale getirilirken, diğer ev sakinleri gözaltına alındı.

Bunun üzerine İstanbul polisi, Anucur çetesini çökertmek için 97 adrese operasyon düzenledi ve 39 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüphelilerden 37’si uyuşturucu ticareti yapmak ve çete kurmak ile suçlanarak tutuklandı. Tutuklama kararında, Ozan Anucur ve Akın Arsakay’ın polis memuru Hakan Telli’yi şehit etme eylemini gerçekleştirdikleri ve diğer polis memuru Ahmet Yasin Çevik’in hayati tehlike içinde yaralanmasına neden oldukları belirtildi.

Suçlamaları reddeden şüpheliler ise ifadelerinde aşağıdaki şekilde açıklamalarda bulundu:

– Ozan Anucur: “Ben vatan görevini yapmış bir bireyim. Hiçbir Türk vatandaşı Türk polisini kasıtlı olarak öldürmek istemez. Silahlar hakkında hiçbir bilgim yoktur. Diyar (Anucur), satmak için köyden getirdi. Resmim silahla çekilse de hayatımda sadece birkaç kez fotoğraf çektirdim, bu da onlardan biri.”

– Akın Arsakay: “Diyar (Anucur) beni çalışmak için çağırdığında eve gittiğimde silahları gördüm. Sonradan durumu anladım. Diyar’ın yanında kalmak zorunda kaldım ve silah tutmadım.”

(Kaynak: Özgün Haber Editörü)