Kağıthane’de Şehit Olan Polis Memuru Alp Efe Bekit İçin Tören Düzenlendi

İstanbul'da şehit polis Alp Efe Bekit için tören

Kağıthane ilçesinde uygulama noktasında polis memuru Alp Efe Bekit’in hayatını kaybetmesine sebep olan motosiklet kazası nedeniyle İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde bir tören düzenlendi. Törene İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Yusuf Kenan Topcu, İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, şehidin ailesi ve birçok meslektaşı katıldı. Tören esnasında şehidin emekli özel harekat polisi olan babası Ali Nazif Bekit, annesi Hülya Bekit ve eşi Ezgi Bekit zorlukla ayakta durabildi.

Törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, “15 Temmuz 2023 günü saat 18.30 sıralarında Polis Memuru Alp Efe Bekit, Kağıthane ilçesinin Merkez mahallesinde yapılan sabit motosiklet uygulaması sırasında dur ihtarına uymayan bir motosiklet sürücüsü tarafından çarpılarak ciddi şekilde yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Ne yazık ki tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybederek şehit oldu. Motosiklet sürücüsü olay yerinde yakalandı ve adli soruşturma devam etmektedir. 2015 yılında göreve başlayan şehidimiz, 8 yılı aşkın süredir İstanbul’un çeşitli birimlerinde üstün başarı göstererek görev yapmıştır. Evli olan şehidimizin beklenmedik şekilde aramızdan ayrılması hem çok değerli ailesini hem de biz sevenlerini derinden üzmüştür. Polis Teşkilatı olarak, ülkemizin huzur ve güvenliğini sağlamak, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini temin etmek için aynı inanç ve azimle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Aktaş ayrıca, “Vatana hizmet için hayatını kaybeden bu cesur insanlar olduğu sürece kanunsuzluklarla mücadelemize devam edeceğiz. Şehitlik, dinimizde peygamberlikten sonraki en yüksek manevi mertebeyi temsil eder. Şehitlik, Allah’a yaklaşmanın en güzel yoludur. Şehitlik, ilahi söz uğruna yapılan kutlu bir yolculuğun şerefli sonudur. Bu vuslat, bir mümin için sadece özlenen bir yürüyüştür. Bu yürüyüş, dolu dolu yaşanan zorluklarla dolu bir hayattan sonsuz nimetlerle dolu gerçek bir hayata geçiş yolculuğudur. Değerli şehit ailesi, acılarınızı hafifletmenin mümkün olmadığını çok iyi biliyorum. Üzüntümüz derin, acımız büyük! Allah hepimize sabır versin. Bizler de bir meslektaşımızı, bir kardeşimizi kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Devletimize ve milletimize bağlı, çabalara tutkuyla sarılan Aziz şehidimizi asla unutmayacağız. Şehit polis memuru Alp Efe Bekit ve vatan, millet, bayrak ve değerler için canını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” şeklinde konuştu. Törenin ardından şehidin cenazesi memleketi Ankara’ya defnedilmek üzere uğurlandı.

Alp Efe Bekit, 2015 yılında Kırşehir Polis Meslek Yüksekokulu’ndan mezun olduktan sonra İstanbul Koruma Şube Müdürlüğü’nde göreve başladı ve 8 yıllık bir polisti. 24 Şubat 2023 tarihinde Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü kadrosuna geçtiği biliniyor. (DHA)