Kahraman Jandarmalarımızın Gerçekleştirdiği Operasyonlarla Terör Örgütlerine Darbe Vuruldu

PKK'ya ağır darbe! Bakan Yerlikaya paylaştı: Tek tek imha edildi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, Türkiye terörle mücadele kapsamında önemli başarılar elde etmeye devam ediyor. Kahraman Jandarmalarımızın gerçekleştirdiği operasyonlarla terör örgütlerinin inlerine darbe vuruldu. Şırnak, Erzincan, Muş, Van, Bingöl, Hatay, Hakkari, Kars, Mardin, Tunceli, Siirt ve Bitlis illerinde gerçekleştirilen “KAHRAMANLAR” operasyonları sonucunda birçok silah ve mühimmat ele geçirildi.

Operasyonlar, J-SİHA ve ATAK helikopterlerinin koordineli çalışması ile gerçekleştirildi. 7 adet AK-47 piyade tüfeği, 5 adet anti-personel mayın, 112.5 kg patlayıcı madde, 2 adet PKMS makinalı tüfek, 33 adet el bombası, 9 adet top, havan ve obüs mühimmatı, 15 adet EYP, 1 adet RPG-7 roketatar, 18 adet RPG-7 roketatar sevk fişeği, 1 adet G-3 piyade tüfeği, 1 adet havan silahı, 2 adet uçaksavar mühimmatı, 3 adet bomba atar mühimmatı ve 127 adet tüpün yanı sıra çeşitli telsizler, gıda, yaşam malzemesi ve örgütsel dokümanlar da ele geçirildi.

Operasyonlar sırasında terör örgütünün kış aylarında kullanmak üzere hazırladığı sığınaklar tespit edilerek imha edildi. Bakan Soylu, kahraman jandarmalarımızı tebrik ederek, operasyonların kararlılıkla devam edeceğini belirtti. Terörle mücadelemiz, son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar kesintisiz devam edecek.

Bu operasyonlar kapsamında 12 ilde toplam 42 mağara, sığınak ve depo imha edildi. Türkiye’nin teröre karşı gösterdiği kararlılık, bu mücadelede elde ettiği başarılarla bir kez daha kanıtlanmış oldu.