Kahramanmaraş Depremi Sonrasında Kayıp Kardeşini Bekleyen İlknur Karaca: “Umutla Haber Bekliyoruz”

Hatay'da depremden aylar sonra Merve Ateş için umutlu bekleyiş... 'Hafıza kaybı yaşadığını düşünüyoruz'

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler sonucunda, Hatay’da birçok kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Yaşanan felaketin üzerinden aylar geçmesine rağmen, depremde yakınlarını kaybedenler umutlu bir haber bekliyor. İlknur Karaca isimli bir genç, Mustafa Kemal Mahallesi’nde gerçekleşen depremde anne ve babasını kaybederek enkaz altında kaldı. Karaca, aynı enkazdan sağ çıkarılan 26 yaşındaki kardeşi Merve Ateş’in ise herhangi bir ölümcül yarası olmadığını iddia etti. Ancak, Merve Ateş’ten herhangi bir haber alınamaması ve DNA eşleşmesinin sonuçsuz çıkması nedeniyle Karaca, kardeşinin hafıza kaybı yaşadığını düşünerek gelecek umuduyla bekliyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Karaca, depremde ebeveynlerinin hayatını kaybettiğini ve kardeşinin ise Mersin’deki bir hastaneye sevk edildiğini belirtti. Ancak, Merve Ateş’in hastaneye ulaştıktan sonra herhangi bir haber alınamadığını dile getiren Karaca, “Kardeşim doğrudan oraya götürüldü. Onlar çıkardılar. Biz burada yolların kapalı olması nedeniyle gidemedik. Annem ve babam sağ olun demiştim. Onlar da enkaz altından çıkarıldıktan sonra vefat ettiler. Kardeşim yaralı bir halde çıkarıldı, sol bacağı yaralıydı. Ancak, bilincinin açık olduğunu belirtmek istiyorum” dedi.

Karaca, kardeşinin kendilerine hafıza kaybı yaşadığı için ulaşamadığını düşündüğünü söyledi. Bununla birlikte, Merve Ateş’in henüz kendilerine ulaşmadığını ve başkaları tarafından alıkonulma ihtimali bulunduğunu dile getiren Karaca, görenlerin ve duyanların fotoğrafıyla birlikte kendilerine ulaşmasını istedi. Karaca, “26 yaşında, depremde enkazdan sağ çıkması beklenen kayıplardan biri olan Merve Ateş’ten hiçbir şekilde haber alamadık. Görenler lütfen bizimle iletişime geçsin” ifadelerini kullandı.