Kahramanmaraş’ta Duygusal İlişki Cinayeti

Genç avukatın ölümüne mahkeme ‘cinayet’ dedi: İntihar edecek olsa KADES’ten yardım istemez

22 yaşındaki evli ve bir çocuk babası olan Avukat Belen Nesil Çoşgun’un, Kahramanmaraş’ta oteli bulunan Muhammet Balcı ile duygusal bir ilişkisi olduğu dava dosyasında ortaya çıktı. Çiftin, 15 Haziran 2023 günü Ankara’da bir rezidansta kaldığı sırada yaşanan olay sonucunda genç avukat yatağında vurularak öldürüldü.

İddianameye göre, olay sabahı taraflar arasında belirlenemeyen bir sebep yüzünden tartışma çıktı. Bu sırada avukat Çoşgun, kullandığı cep telefonundaki Kadın Destek Programı’na 3 kez basarak yardım çağrısında bulundu. Kahramanmaraş’tan getirdiği ruhsatsız tabanca ile şüphelinin genç avukata 1 el ateş ederek onu öldürdüğü iddia edildi.

Sanık Balcı, savunmasında genç avukatın psikolojik sorunları olduğunu ve intihar ettiğini ileri sürdü. Ankara 21. Ağır Ceza Mahkemesi, sanığa “Kadına Karşı Kasten Öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet cezası verdi.

Mahkeme kararında, sanığın çelişkili ifadelerde bulunduğuna dikkat çekti. Tanıkların da silahın sanığa ait olduğunu belirttikleri üzerine, mahkeme kararında sanığın suçlu olduğu vurgulandı.

Sanık ile maktul arasındaki kıskançlık duygusu temelli tartışmaların anlatıldığı gerekçeli kararda, sanığın cinayeti planladığına dair delillerin bulunmadığı belirtildi. Ayrıca, cinayet sonrası sanığın banyoda ellerini yıkayıp üstünü değiştirdiği de mahkeme kararında belirtildi.

Ailenin avukatı Mehmet Rifat Bacanlı, sanığın “Tasarlayarak Adam Öldürme” suçundan da cezalandırılması için istinaf başvurusunda bulundu. Avukat Bacanlı, “Sanığın cinayeti planladığına dair mesajlar olduğunu, bu sebeple ‘Tasarlayarak Kadına Karşı Kasten Öldürme’ suçundan da cezalandırılması gerektiğini” ifade etti.