Kalça Botoksu Operasyonu Sonucu Yaşanan Ölümle İlgili Doktor Hakkında Karar Verildi

Kübra’nın ölümüne 6 yıl hapis

Beylikdüzü’nde meydana gelen olayla ilgili olarak, Kübra Boyraz’ın kalça botoksu ameliyatı sonrasında hayatını kaybetmesiyle ilgili dava süreci devam ediyor. Doktor Öner Özsoyeri ve çalışanı Erdal Doğru hakkında 5 ila 12 yıl arasında hapis cezası isteniyor.

Adli Tıp Kurumu’nun raporuna göre, yapılan botoks uygulamasının tıbbi yöntemlere uygun olmadığı ve yanlışlıkla damar içine dolgu maddesi enjekte edildiği için Kübra Boyraz’ın ölümüne emboli (pıhtı) sebep olduğu tespit edildi. Rapor ayrıca, hastanın tıbbi tedavi gerektiren bir merkeze götürülmesi yerine evine götürülerek şeker ve su verilmesinin tıp kurallarına uygun olmadığını belirtmektedir.

Doktor Öner Özsoyeri, ikinci duruşmada tahliye edildi. Ancak Erdal Doğru hayatını kalp krizi sonucunda kaybetti. Öner Özsoyeri’nin “bilinçli taksirle ölüme neden olma” suçundan 9 yıla kadar hapis cezası istenmektedir.

Öner Özsoyeri savunmasında, olayın yaşandığı odada bulunmadığını ve olaydan 6 ay önce doktorluk lisansının iptal edildiğini belirtti. Suçsuz olduğunu ve beraatını talep etti.

Mahkeme, Öner Özsoyeri’yi “taksirle bir kişinin ölümüne neden olma” suçundan 6 yıl hapis cezasına çarptırdı. Cezada herhangi bir indirim yapılmadı.

Ailenin avukatı Harun Yıldızhan, yaklaşık 3 yıldır devam eden hukuki mücadeleyi ve alınan kararı eleştirdi. Kararın hukuki bir garabet olduğunu ve insan hayatının ne kadar değersiz olduğunu gösterdiğini belirtti. Ayrıca, sanığın bu tür benzer eylemleri başkalarına karşı yapmaya devam etmesine rağmen hala serbest olduğunu ifade etti. Yıldızhan, karara itiraz edeceklerini belirtti.